Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη αναρτήθηκε στο facebook η ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον Πόρο, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου: 

Ενημερώνω ότι σήμερα επισκέφτηκε τον Πόρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ κορωνοϊού covid-19.

Ως Δήμος, φροντίσαμε για την διάθεση του αναγκαίου χώρου και για την προσέλευση όλου του προσωπικού του Δήμου, καθώς και προσωπικού που δουλεύει στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού. Με την ίδια αφορμή, σήμερα και αύριο διενεργείται στις δημοτικές υπηρεσίες και στις Παιδικές Χαρές του Δήμου απολύμανση, συμπληρωματικά του προγράμματος τακτικών απολυμάνσεων που εφαρμόζεται σταθερά από την Άνοιξη μέχρι σήμερα.

Είναι η δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουνίου που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τεστ σε όλο το προσωπικό του Δήμου. Σημειώνεται ότι τα τεστ που είχαν διενεργηθεί στα τέλη Ιουνίου ήταν στο σύνολό τους αρνητικά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει περιέλθει με κανέναν επίσημο τρόπο σε γνώση του Δήμου η ύπαρξή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί.

Συνεπώς, ο Δήμος μας βρίσκεται σε αναμονή ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων. Και φυσικά παραμένει ασφαλής, αφού σταθερά τηρούνται στο νησί μας, όχι μόνο οι προβλεπόμενοι από την Πολιτεία κανόνες, αλλά και ειδικά μέτρα που έχει καθορίσει ο Δήμος σε τοπικό επίπεδο.

Επισημαίνεται ότι μόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες για επιβεβαιωμένα κρούσματα, πράγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα αναφορικά με το νησί μας.

 

πηγή:saronicmagazine.gr