Στα Παραπολιτικά 90, 1 και τον Θανάση Φουσκίδη μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς 

σχετικά με τον τελικό κυπέλλου και το πότε θα πραγματοποιηθεί. Ο κ. Καραπαπάς είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Γιατί δεν γίνεται ο τελικός κυπέλλου: Για το γήπεδο της Ριζούπολης

«Η ουσία είναι πως πλέον έχουμε όλοι τη βεβαιότητα ότι αυτός ο τελικός δεν ήθελαν να γίνει. Στην αρχή όρισαν τον τελικό σε ένα γήπεδο Β’ Εθνικής που ήταν αδύνατον να αντιληφθεί ο κοινός νους την επιλογή του.

Το γήπεδο της Ριζούπολης είναι κακοσυντηρημένο και εγείρονται μεγάλα θέματα ασφαλείας. Άκουσα για το θέμα της ασφάλειας ότι θα μπορούσε να λυθεί από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς πρόκειται για αγώνα χωρίς κόσμο, το ζήτημα είναι όμως και η ασφάλεια των αποστολών των ομάδων καθώς και να μην υπάρξουν παρατράγουδα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ακόμα όμως και το γήπεδο και τα αποδυτήρια δεν ελέγχθηκαν» είπε ο κ. Καραπαπάς και συνέχισε «υπάλληλος της ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα η Λώρα Δημητρίου ενέκρινε το γήπεδο της Ριζούπολης.

Όταν ο Ολυμπιακός είπε το λογικό, ότι δηλαδή είναι απαράδεκτο να γίνει ο τελικός σε ένα τέτοιο γήπεδο, πήγε η Περιφέρεια Αττικής να ελέγξει το γήπεδο και το γήπεδο ήταν κλειστό επειδή οι υπάλληλοι είχαν πάει διακοπές γιατί το γήπεδο είναι ακατάλληλο». Ενδιαφέρον όμως έχει και το γεγονός πως ο Κώστας Καραπαπάς αναφέρθηκε και στο ποια είναι η κ. Λώρα Δημητρίου. «Πρόκειται για την κόρη του Παναγιώτη Δημητρίου και προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και όταν η Ριζούπολη δεν εγκρίθηκε για να γίνει ο τελικός, τον ανέβαλε για το τέλος Αυγούστου, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο και ο Ολυμπιακός ως όφειλε απευθύνθηκε στην UEFA και την FIFA που είπαν το λογικό: πως ο τελικός πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 2 Αυγούστου.

Ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θέλουν ο τελικός να πραγματοποιηθεί άμεσα, η ΕΠΟ στην οποία στείλαμε και επιστολή, δεν λέει τίποτα. Επίσης στείλαμε και στην ΑΕΚ επιστολή με πρόταση να παίξουμε στο ΟΑΚΑ που είναι έδρα της.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Γραμμένος είπε πως δέχεται πιέσεις και δεν μπορεί να ορίσει άμεσα τον τελικό. Πριν από λίγο ο Ολυμπιακός εξέδωσε και μια ανακοίνωση σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Γραμμένος, ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτησή» του συμπλήρωσε ο κ. Καραπαπάς. Ενώ διευκρινίζοντας είπε «ο κ. Γραμμένος επικοινώνησε με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του Ολυμπιακού και είπε πως δέχεται πιέσεις.

Οι δικοί μας άνθρωποι τον προέτρεψαν να πει ποιος τον πιέζει και να ορίσει κανονικά τον τελικό. Δεν μίλησε όμως μόνο με εμάς. Μίλησε στο εξωτερικό και είπε πως πιέζεται καθώς και με τις ελληνικές αρχές. Από κει και πέρα βγήκε μια κατάπτιστη ανακοίνωση της ΕΠΟ -όχι από τον ίδιο τον κ. Γραμμένο που λέει πως δεν πιέζεται από κανένα- Εάν βέβαια ο κ. Γραμμένος παραδεχόταν πιέσεις θα έπρεπε να πάει και στον αρμόδιο εισαγγελέα για να πει ποιος τον πίεσε και γιατί. Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό του ποδοσφαίρου».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Θανάση Φουσκίδη εάν υπάρχει ταύτιση ΕΠΟ και ΑΕΚ προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο τελικός κυπέλλου στην δεδομένη χρονική συγκυρία, ο Κώστας Καραπαπάς απάντησε το εξής

«Κάποιοι δεν θέλουν να ξευτιλιστούν μέσα στην ίδια εβδομάδα δυο φορές, και τορπιλίζουν τον τελικό δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Στις 3 Σεπτεμβρίου παίζει η εθνική ομάδα που σημαίνει πως στις 29 Αυγούστου οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φύγουν, δεν έχουν σκεφτεί ούτε αυτό. Από τη στιγμή που όλοι συμφωνούν πως πρέπει να γίνει ο τελικός, δεν πρέπει να βγει ο κ. Γραμμένος και να πει γιατί δεν θέλει να γίνει; Το θέμα δεν είναι να βγάλει μια ανακοίνωση η ΕΠΟ για να πει πως ο κ. Γραμμένος δεν πιέζεται γιατί δεν το έχει πει μόνο σε εμάς αλλά σε 10 διαφορετικούς ανθρώπους».

Τέλος, ερωτώμενος για το πότε θέλει ο Ολυμπιακός να πραγματοποιηθεί ο τελικός ο κ. Καραπαπάς είπε «πως μπορεί να γίνει 28 ή 28 Ιουλίου», δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη. «Η ΑΕΚ όμως δεν θέλει να παίξει καθόλου, ούτε στην έδρα της, ούτε πουθενά» κατέληξε ο Κώστας Καραπαπάς.