Αφιερωμένο στη μνήμη  του Αιγινήτη ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη θα είναι φέτος το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί από 18 Ιούλιου έως 10 Αυγούστου.

Ιδιαίτερα το φετινό Φεστιβάλ κλείνει  δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας  στα πολιτιστικά δρώμενα  του νησιού έχοντας σε όλη  τη διάρκειά του φιλοξενήσει σημαντικές παραστάσεις και πολλά πρώτα ονόματα του ελληνικού Θεάτρου.

  Το 10ο  Φεστιβάλ  Θεάτρου Αίγινας ειδικά  φέτος είναι αφιερωμένο  στον Τάκη Σπυριδάκη και για τον λόγο αυτό προγραμματίζεται μια αφιερωματική βραδιά όπου θα προβληθούν αποσπάσματα από την κινηματογραφική και θεατρική του πορεία.

Ο  Τάκης Σπυριδάκης  γεννήθηκε  στην Αίγινα  και φοίτησε στις πρώτες τάξεις  του Δημοτικού Σχολείου στο νησί. Κατόπιν μεγάλωσε και έζησε στο Πειραιά. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η ταινία "Ο κήπος  του Θεού" απέσπασε 7 κρατικά βραβεία και έγινε ευρέως γνωστός από  τους ρόλους  του στις  ταινίες "Γλυκιά συμμορία", "Λούφα και παραλλαγή", "Πρωινή περίπολος", "Μαύρο Γάλα", "Αυτή η νύχτα μένει'. 

Τα τέσσερα τελευταία  χρόνια έπαιζε  στο Θέατρο "Επί Κολωνώ" στο έργο  του Γ. Τσίρου "Άγριος σπόρο" σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Πέθανε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο (2019) μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.