Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) αποφάσισε να διοργανώσει από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου τον αγώνα της Ύδρας που είχε αρχικά αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διοργάνωση «47ος  Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης - Ύδρα 2020» θα λάβουν μέρος τριάντα σκάφη.

Παράλληλα, ο ΠΟΙΑΘ ανακοίνωσε πως ελέω κορωνοϊού μετατέθηκε για τον Ιούλιο του 2021 ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Aegean 600». 

Ο διεθνής αγώνας των 600 ναυτικών μιλίων είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου. Ο διοργανωτής όμιλος, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος, μετέθεσε αρχικά τον αγώνα για τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά η αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς οδήγησε τους ανθρώπους του ΠΟΙΑΘ να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας για τις 4 Ιουλίου 2021.

Ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης δήλωσε για την μετάθεση του Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Aegean 600»: «Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να μεταφέρουμε το “ Aegean 600” για το 2021. Οι καραντίνες και οι περιορισμοί, που έχουν επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές, δεν θα μας επέτρεπαν να δείξουμε στους ιστιοπλόους ότι η Ελλάδα είναι και χώρα της φιλοξενίας. Δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τις ψυχαγωγικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. 

Επίσης, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα είχαν τη δυνατότητα να μετάσχουν από όλες τις χώρες, όλοι όσοι επιθυμούν». 

Στο «Aegean 600» είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 50 σκάφη από 18 χώρες.