Με διαδικτυακό διάλογο θα ενημερωθούν οι επιχειρηματίες του Πόρου για τις παρεμβάσεις που θα μπορεί να κάνει ο Δήμος Πόρου για την φετινή τουριστική περίοδο, όταν κατασταλάξουν τα δεδομένα και οι αποφάσεις, τόσο της Ελλήνικής κυβέρνησης, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αυτό δήλωσε με μήνυμα του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του Πόρου. 

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Δημητιάδη: 

"Όπως γνωρίζουμε όλοι, τα δεδομένα σχετικά με τη φετινή τουριστική χρονιά είναι απολύτως ρευστά. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε και πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του τουρισμού, τι θα γίνεται με τις αφίξεις από το εξωτερικό, με τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τις αφίξεις σκαφών, με τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχείων κτλ. Κυρίως, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο υγειονομικός κίνδυνος με τον οποίο συνηθίσαμε να ζούμε τους τελευταίους μήνες θα ατονήσει το καλοκαίρι ή αν θα επανακάμψει υποβοηθούμενος και από την άρση των μέτρων. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι από το τελευταίο θα εξαρτηθούν και όλα τα προηγούμενα. Για όλα τα παραπάνω, αρμόδιοι να εισηγηθούν αποφάσεις είναι οι ειδικοί επιστήμονες και αρμόδια να τις λάβει είναι η κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις των τρίτων χωρών από τις οποίες εξαρτάται ο τουρισμός μας.


Από την μεριά του Δήμου μας, σε κάθε στάδιο μέχρι σήμερα θέτουμε τις προτάσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία και πλέον αναμένουμε την οριστικοποίηση των όρων εκκίνησης της τουριστικής κίνησης, προκειμένου να κάνουμε αμέσως κάθε ενέργεια που θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, το νησί μας ως προορισμό, καθώς και τους επισκέπτες του. Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστές από την κυβέρνηση πολλές κρίσιμες παράμετροι με βάση τις οποίες θα μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τις ενέργειες αυτές. Με την γνωστοποίησή τους, θα φροντίσω να γίνει δημόσιος διαδικτυακός διάλογος με τους επιχειρηματίες του Πόρου και να ενημερώσω για τις παρεμβάσεις που θα μπορεί να κάνει ο Δήμος για να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί την τοπική οικονομία."

 

πηγή:saronicmagazine.gr