Aνακοίνωση έβγαλε ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, χθες, σύμφωνα με την οποία παράταθηκε η ισχύς της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου «επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των δημοτικών οδών μετά τη θεομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου 2018 που έπληξε το Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων», μετά από πρωτοβουλίες του ίδιου του Δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρου Πολλάλη.

'Ενα έργο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό συνολικά για την περιοχή και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 900.000 ευρώ. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο, κινδύνευσε να τιναχθεί στον άερα, λόγω νομικών πλημμελειών που διαπίστωσε το Σ.τ.Ε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου. Όπως, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες Δημοπράτησης του έργου, με τον προβλεπόμενο, ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί, νόμιμα, με διαφάνεια και στο συντομότερο δυνατό χρόνο

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 

Η νέα Δημοτική Αρχή, τηρεί τη δημόσια δέσμευσή της!

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ώστε να παραταθεί η ισχύς της απόφασης, για τη χρηματοδότηση (με 600.000,00€) του έργου «επείγουσες εργασίες αποκατάστασης των δημοτικών οδών μετά τη θεομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου 2018 που έπληξε το Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων».

Αυτή τη φορά όμως, το έργο έχει Προκηρυχθεί (5-5-2020), θα Δημοπρατηθεί και θα Εκτελεστεί, σύμφωνα με όλες τις Προβλεπόμενες, Νόμιμες και Διαφανείς Διαδικασίες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με Πράξη που εξέδωσε στις 13-01-2020, έκρινε ότι, από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες, εξαιτίας των οποίων κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος (από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) σχεδίου σύμβασης.

H απελθούσα Δημοτική Αρχή προσέφυγε για την ανάθεση του έργου στην κατ’ εξαίρεση εφαρμοζόμενη «διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση Προκήρυξης», [και μάλιστα στο χρονικό διάστημα από 2-5-2019 έως 19-8-2019 (προεκλογική περίοδος, Δημοτικές, Περιφερειακές και Εθνικές εκλογές του 2019 και έως σχεδόν το τέλος της θητείας της)].

Σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν δυνατή η τήρηση της διαδικασίας του ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση του ελεγχόμενου έργου, ώστε να τηρηθούν οι αρχές της διαφάνειας και της ισότιμης συμμετοχής στη διαδικασία, για την κατάρτιση της σύμβασης και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Οι τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και οι παραστάσεις του, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οδήγησαν σε νέα απόφαση παράτασης του χρόνου ισχύος, της αρχικής απόφασης που είχε λάβει το Υπουργείο, για τη χρηματοδότηση του έργου.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες Δημοπράτησης του έργου, με τον προβλεπόμενο, ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί, νόμιμα, με διαφάνεια και στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 900.000€ (με Φ.Π.Α.), με τα 600.000€ να προέρχονται από χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τα 300.000€ από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.