Mε αφορμή, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης, έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά, "Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει τον  τόπο μας, όλη την Ελλάδα, όπως και τις περισσότερες χώρες της ανθρωπότητας, στην κορύφωση της αγωνιώδους προσπάθειας που καλούμαστε να καταβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας του κορωναϊού, Covid-19"

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων,

Η 7η Απριλίου έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.  Ο ορισμός της Υγείας  τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου του 1948 και παραμένει αναλλοίωτος: «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας».

Το 2020, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας  αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στους Νοσηλευτές, στις Μαίες και στους Επισκέπτες Υγείας, αναδεικνύοντας το τεράστιο έργο που προσφέρουν. Είναι αυτοί που εμβολιάζουν, που παρέχουν συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού, που εξασφαλίζουν εξειδικευμένη φροντίδα στη διάρκεια του τοκετού, που συλλέγουν επιδημιολογικά στοιχεία απαραίτητα για την οριοθέτηση και την κατάκτηση εθνικών και παγκόσμιων στόχων για ένα υγιή κόσμο.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει τον  τόπο μας, όλη την Ελλάδα, όπως και τις περισσότερες χώρες της ανθρωπότητας, στην κορύφωση της αγωνιώδους προσπάθειας που καλούμαστε να καταβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας του κορωναϊού, Covid-19. Όσα βιώνουμε σηματοδοτούν το συλλογικό χρέος μας, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε τις πιο σύγχρονες, τις καλύτερες παροχές Υπηρεσιών Υγείας, στον τόπο μας, στην Πατρίδα μας και σε κάθε γωνιά της γης. Να επαγρυπνούμε ώστε, όλοι οι άνθρωποι να έχουν ισότιμη πρόσβαση, σε όλα τα επίπεδα φροντίδας της υγείας τους, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ηλικίας, χρώματος ή φύλου. Να απαιτούμε, σύγχρονη και ολοκληρωμένη αγωγή υγείας, για τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου, στη διάρκεια της υποχρεωτικής φοίτησής τους στα Σχολεία. Γιατί, μόνον έτσι, θα λειτουργούν με συνείδηση ατομικής και συλλογικής ευθύνης, σε ό,τι αφορά την προσωπική τους και τη δημόσια υγεία.

Το 2020 , λοιπόν, έχουμε όλοι μας, έναν επιπρόσθετο λόγο να στρέψουμε το βλέμμα μας, τη σκέψη και τις ψυχές μας, σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, στους Γιατρούς,  τους Νοσηλευτές και όλους τους Εργαζομένους στο χώρο της Υγείας.

Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και την ομόθυμη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους!

Στεκόμαστε δίπλα τους και βασιζόμαστε σε αυτούς!

Τους ευχαριστούμε για το τεράστιο έργο τους!

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων
Σπυρίδων Χρ. Πολλάλης