Ο Δήμος Πόρου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για διενέργεια δράσεων αιμοδοσίας και προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια της δημοτικής τράπεζας αίματος, διενεργεί κανονικά, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την πρώτη προγραμματισμένη αιμοδοσία του 2020 την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και ώρες 08:30 – 14:30 στο κτήριο Συγγρού.
 
 
Η συμμετοχή των αιμοδοτών του Πόρου στην αιμοδοσία είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ, καθώς τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού και ο φόβος των αιμοδοτών να εισέρχονται στα Νοσοκομεία, έχουν μειώσει την προσέλευση των αποθεμάτων αίματος της χώρας. Όμως, η ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος σε χιλιάδες συνανθρώπους μας παραμένει η ίδια, όπως και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τις οποίες μέχρι σήμερα καλύπτει απολύτως η δημοτική τράπεζα αίματος. 
 
Τονίζεται ότι η διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα γίνει με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, τα οποία υποδεικνύει το ΕΚΕΑ και ο ΕΟΔΥ, ενώ αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο. 
 
Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες παρακαλούνται να συνεννοούνται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την ώρα προσέλευσής τους (τηλ. 22983 20520).