Στο πλαίσιο των ενεργειών αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, με αποφάσεις του Δημάρχου Πόρου Ιωάννη Δημητριάδη καθορίστηκαν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα αναφορικά με τη λειτουργία των Υπηρεσιών, των διαδικασιών και των κτηρίων του Δήμου, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και του εξυπηρετούμενου κοινού:

1. Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται στο εξής μόνο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, ή με ραντεβού εφόσον είναι αναγκαίο ή κατεπείγον.

2. Η διεκπεραίωση όλων των εγγράφων, αιτήσεων και ηλεκτρονικών συναλλαγών, τόσο με το κοινό και τις τρίτες Υπηρεσίες, όσο και μεταξύ των Υπηρεσιών του Δήμου, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα λειτουργούν στο εξής με κατ’ οίκον διανομές.

3. Στην είσοδο όλων των δημοτικών κτηρίων θα βρίσκεται τοποθετημένη συσκευή με αντισηπτικό και κάθε εισερχόμενος θα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά χρήση της, ενώ κάθε χώρος θα καθαρίζεται με απολυμαντικά δύο φορές ημερησίως.

4. Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, ενώ το προσωπικό των κοινωνικών δομών θα φοράει μάσκες και γάντια σε όλες τις επισκέψεις του. Οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και εκτός της εργασίας τους και να αναφέρουν στη δημοτική αρχή κάθε σύμπτωμα ή υποψία συμπτώματος αδιαθεσίας των ίδιων ή μελών των οικογενειών τους.

5. Οι αιρετοί του Δήμου θα προσέρχονται στο Δημαρχείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο, ενώ οι συνεδριάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου θα γίνονται δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

6. Με υπηρεσιακά σημειώματα θα απευθύνονται ειδικότερες εντολές προς τους υπαλλήλους του Δήμου, με στόχο την αποσυμφόρηση των δημοτικών Υπηρεσιών.

7. Αναστέλλεται η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των επισκέψιμων χώρων του κτηρίου Συγγρού, ενώ ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία των Παιδικών Χαρών, του Δημοτικού Φυσιοθεραπευτηρίου και του γηπέδου του Κ.Ε.Πόρος και έχει ματαιωθεί η συμμετοχή του Δήμου στις Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.

8. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν περιοδικές απολυμάνσεις κτηρίων και υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων, με έμφαση στις πύλες εισόδου-εξόδου του νησιού (ακτοπλοΐα, λέμβοι, πορθμείο).

9. Τα ανωτέρω μέτρα θα ισχύσουν από 16.3.2020 και μέχρι ανάκλησης της σχετικής Απόφασης Δημάρχου και θα εφαρμοστούν και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διοικητικές Υπηρεσίες – 22983 20510 – [email protected]
Τεχνική Υπηρεσία – 22980 29137 – [email protected]
Υπηρεσία Δόμησης – 22980 29137 – [email protected]
Κοινωνικές Υπηρεσίες – 22983 20520 – [email protected]
Ταμειακή Υπηρεσία – 22983 20519 – [email protected]
Γραφείο εμπορικών δραστηριοτήτων – 2983 20512 – [email protected]
Γραφείο προμηθειών – 22983 20523 – [email protected]
Δηλώσεις τετραγωνικών ακινήτων – 22983 20519 – https://tetragonika.govapp.gr (ηλεκτρονική εφαρμογή εως 30.6.2020)
Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Φαρμακείο – 22980 22596 – [email protected]
Γραφείο Δημάρχου – 22983 20512 – [email protected]