Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7. Της μεγαλύτερης τραγωδίας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνέβη σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια.

Παρόντες αθλητές και παράγοντες απ’ όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού με σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, τις ακαδημίες του συλλόγου ενώ φυσικά το παρών έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι μίλησαν κατά διάρκεια του μνημόσυνου.

Σε κεντρικό σημείο, το μεγάλο πανό με τα πρόσωπα των 21 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους την αποφράδα εκείνη μέρα, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος θα μεταφέρθηκε και στο μνημείο της παλιάς Θύρας 7, από την άλλη πλευρά του γηπέδου. Ανάμεσα στα στεφάνια, υπήρχε και ένα της ΠΑΕ ΑΕΚ που κάθε χρόνο τιμά την μνήμη των θυμάτων.

Με το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης τον λόγο πήρε η κ. Νταϊφά η οποία εξιστόρησε τα γεγονότα της μέρας εκείνης. Έκανε το προσκλητήριο νεκρών και όλοι φώναζαν τα ονόματα των θυμάτων και «ΠΑΡΩΝ». Ράγισαν καρδιές με τις ιαχές «Αθάνατοι» και «Αδέρφια ζείτε» προς τιμή των παιδιών.

Τον λόγο πήρε και η μητέρα του μικρότερου θύματος, του 14χρονου τότε Παναγιώτη Τουμανίδη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των θυμάτων όπως και ο Γιάννης Μώραλης.