Δίχως να πιάσει τοπ απόδοση, αλλά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στη Φθιώτιδα. Ο Θρύλος άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, την άλλη Τρίτη 11/2, παραμένοντας πάντοτε το φαβορί, για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Το ντεμπούτο τους, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, έκαναν οι Μορ και Καφού.

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αρκετές δοκιμές, στο ματς με τη Λαμία. Αρκετές αλλαγές, στην ενδεκάδα. Ο Αλέν ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Γκασπάρ, Αβραάμ, Σισέ, Τοροσίδης. Ο Καφού άρχισε στον άξονα, πρώτη του ως βασικός, δίπλα στον Καμαρά. Ο Φορτούνης ήταν μπροστά τους, ως «10άρι», ενώ ο Ραντζέλοβιτς ήταν δεξιά και ο Λοβέρα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Χασάν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό ανώτερο, ωστόσο στις λίγες ευκαιρίες που είχε (2-3 καλές) δεν κατάφερε να βρει το γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα. Ο Φορτούνης ήταν κινητικός, αλλά δείχνει ότι χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι απολύτως λογικό. Ο Λοβέρα έδειξε να χάνεται λίγο στο πλάι, όπου έπαιζε, ενώ αντίθετα πολύ κινητικός ήταν ο Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, στο 38’, σουτάροντας εξαιρετικά και βλέποντας τον Θεοδωρόπουλο να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Τρομερή ευκαιρία για τον Θρύλο. Ο Χασάν είχε χάσει νωρίτερα μία ανάλογα καλή στιγμή, σουτάροντας άουτ, από πλεονεκτική θέση, αλλά από την πίεση του Βύντρα. Στο 26’ αυτή η φάση… Συνολικά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καλή εικόνα, στο πρώτο μέρος, πράγμα λογικό, όμως, με τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με μεγαλύτερη διάθεση, για να βρει το γκολ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να το καταφέρει, εάν ήραν πιο συγκεντρωμένος και προσεκτικός, στην τελική του προσπάθεια. Ο Καμαρά, ο Τοροσίδης και ο Λοβέρα έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Εμρέ Μορ να μπαίνει στο ματς και να τραβάει επάνω του το ενδιαφέρον! Ο Τούρκος πήγε στα άκρα και έδειξε κινητικός, αλλά φυσικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο, για να μπει πλήρως στο κλίμα του Ολυμπιακού.

Συνολικά η ομάδα του Μαρτίνς δεν ήταν κακή, αλλά δεν ήταν και απολύτως καλή, μην καταφέρνοντας να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της και να πάρει αυτό που εδικαιούτο, βάσει της ανωτερότητάς του. Ο Φορτούνης έδειξε να ανεβάζει τον ρυθμό του, όμως η καλή του απόδοση δεν έφτασε. Πολύ καλός ήταν ο Τοροσίδης, αλλά καλή εικόνα έδειξαν και οι Καφού και Μορ, στην πρώτη τους παρουσία, στην ενδεκάδα του Θρύλου.

Προχωράει ο Ολυμπιακός, θα πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Μπεχαράνο, Σασί (69’ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Τιρόνε (73’ Νιασέ).

Ολυμπιακός: Αλέν, Γκασπάρ, Αβραάμ, Σισέ, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (55’ Μορ), Φορτούνης, Λοβέρα (83’ Μασούρας), Χασάν (82’ Σουντανί).