Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με Δημάρχους, με στόχο τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συναντήθηκε με  το Δήμαρχο Τροιζηνίας - Μεθάνων Σπύρο Πολλάλη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας  παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη και η Γενική Διευθύντρια  Αναπτυξιακών Έργων της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη.

Ο κ. Πολλάλης επισήμανε πως ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας πως χρειάζεται τη στήριξη της Περιφέρειας για τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο. Ειδικότερα εστίασε στην ανάγκη ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου Γαλατά αλλά και  στη σημασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Τροιζηνίας για τουριστικούς και πολιτιστικούς λόγους. Παράλληλα υπογράμμισε πως απαιτούνται βελτιωτικά έργα στα δίκτυα ύδρευσης, έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου αλλά και φωταγώγησης των δρόμων.

Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης περιοχών της Αττικής που «διψούν», όπως ανέφερε, για αναπτυξιακές παρεμβάσεις τόνισε πως η βούληση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι να βοηθήσει τις δημοτικές αρχές προς αυτή την κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών, μέσα από μία ιεράρχηση και διαχείριση προτεραιοτήτων. «Θα  εστιάσουμε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών ιστορικών περιοχών όπως τα Μέθανα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητα της νέας Διοίκησης για την επόμενη περίοδο είναι η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το λεκανοπέδιο».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης, συνεχίζει τις επαφές του με φορείς της δημόσιας διοίκησης για την υλοποίηση των σχεδίων του και των έργων, τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων και δημιουργήσουν αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για τους κατοίκους της. Ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνδυασμός του, συνεχίζουν την καθημερινή επαφή με τους κατοίκους σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Η εντολή του Σπύρου Πολλάλη προς όλους, είναι να βρίσκονται κάθε μέρα δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου.