Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Ευλόγησε σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τέσσερις (4) επιταγές από το Ταμείο Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε αριστεύσαντες που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Παρουσία Πολιτικών, Πολιτειακών, Δικαστικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, επισήμων, πλήθους κόσμου και των κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αφενός η Νέα Χρονιά να είναι Ειρηνική και πνευματικά καρποφόρα, αφετέρου προέτρεψε όλους να μην σπαταληθεί ο χρόνος που μας χαρίζει ο Θεός στα πρόσκαιρα, αλλά να τον εκμεταλλευτούμε για την ωφέλεια της ψυχής μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τους διορισμούς στα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και στις Επιτροπές Νεότητος των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που από αύριο (01.01.2020) αναλαμβάνουν τα καθήκοντά του, ευχόμενος σε όλους να επιτελούν με ζήλο τα καθήκοντά τους.

Επεσήμανε πως αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της μεγάλης οικογένειας της τοπικής μας Εκκλησίας και άμεσοι συνεργοί στο έργο της, ενώ τους κάλεσε να  συνειδητοποιήσουν τον βαθμό ευθύνης που απορρέει από τα νέα τους καθήκοντα.  

Μεταξύ άλλων, το ένα από τα έξι φλουριά που υπήρχαν, κέρδισε η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κυρία Νόνη Δούνια η οποία και παρέλαβε ως ενθύμιο και Ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μία Εικόνα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προσωπικά στους άρχοντες της Πόλης επί τη ευκαιρία του Νέου Έτους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.  Τους διαβεβαίωσε ότι θα Προσεύχεται ούτως ώστε ο Θεός να τους ενισχύει και να τους ενδυναμώνει στο έργο τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι περισσότερα από 4.000 κομμάτια δόθηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, λαμβάνοντας μαζί με την Βασιλόπιτα και την ευχή του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα απέδωσε η μουσικά μπάντα του Δήμου Πειραιά.