Πραγματοποιήθηκαν σημερά Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, τα εγκαίνια στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πόρου στο δημοτικό κτήριο πολλαπλών χρήσεων («κτήριο ΚΑΠΗ»). Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια ακόμα δομή του Δήμου που στοχεύει στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μετά την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου το 2018.

 


Όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, σκοπός της δομής είναι η παροχή σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία εξασφαλίζονται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακευτικούς συλλόγους, τοπικούς φορείς και πολίτες. Πολύτιμη βοήθεια, επίσης, αποτελούν οι δωρεές περισσευούμενων φαρμακευτικών προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί είτε μερικώς είτε καθόλου, αρκεί να μην έχουν λήξει.

 

Ωφελούμενοι της δομής είναι άτομα που διαμένουν στο Δήμο, τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους και οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, εφόσον οι παραπάνω αποδεικνύεται ότι διαβιούν σε κατάσταση φτώχειας.
Τα προϊόντα διανέμονται δωρεάν στους ωφελούμενους, με την προσκόμιση ιατρικής συνταγής στις περιπτώσεις που απαιτείται, η οποία καταχωρείται στο αρχείο της δομής.
Παράλληλα, λειτουργεί η υπηρεσία της συμβουλευτικής προς τους ωφελούμενους από τον υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό.

 

 

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της δομής, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης τόνισε ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πόρου και επεσήμανε ότι η δημοτική του αρχή νοιώθει μεγάλη ικανοποίηση, τόσο για την ίδρυση νέων δομών τα τελευταία χρόνια, όσο και για την αξιοποίηση των χώρων του κτηρίου του «Γηροκομείου», το οποίο μετά από μια δεκαετία απαξίωσης αποτελεί σήμερα το πλέον ζωντανό και χρήσιμο «κύτταρο» του νησιού, αφού σε αυτό στεγάστηκαν και λειτουργούν το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, τα δύο Νηπιαγωγεία του νησιού, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Δημοτικό Φυσιοθεραπευτήριο.