Σε πλήρη αδυναμία βρίσκονται οι πολιτικοί μηχανικοί, καθώς και οι συμβολαιογράφοι, αλλά και το Υποθηκοφυλακείο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Η επίσημη προθεσμία, για την κατάθεση δικαιωμάτων στο Κτημοτολόγιο μπορεί να λήγει στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, αλλά μόνο το 20% των ιδιοκτητών της περιοχής Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων έχει καταθέσει δικαιώματα.

 

Δικαιολογημένα έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και ανησυχία στους ιδιοκτήτες της περιοχής, δεδομένου ότι δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν συμπληρωμένα και τεκμηριωμένα δικαιώματα. Επιτακτική είναι η ανάγκη θα νο δοθεί παράταση τουλάχιστον για 3 μήνες και ίσως και να επεκταθεί έως και τον Ιούνιο, οπότε λήγει και η προθεσμία για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.


Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, με δεδομένο ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητήσει σχετική ενημέρωση και ενεργοποίηση των διαδικασιών.

 

πηγή:methanatv.gr