Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να μην έχει, πλέον, συνομιλητές ανθρώπους που φορείς που θεωρεί ότι λειτουργούν με αδιαφάνεια και έχουν στόχο να τον διαβάλλουν και να του προκαλέσουν φθορά. Εχει αποφασίσει να κινείται, πλέον, μόνο θεσμικά, καθώς θεωρεί ότι τα πρόσωπα που ηγούνται αυτή τη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Αντιθέτως, έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν περίεργο ρόλο σε κομβικές υποθέσεις.


Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκτός από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει στείλει αναλυτικές επιστολές και στις υπερκείμενες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που είναι αρμόδιες για το «ελληνικό πρόβλημα». Στην UEFA και στη FIFA. Με τις επιστολές να είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές και να περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό για όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της χώρας.

 

Ο Ολυμπιακός, με αυτή του την κίνηση ξεκαθαρίζει ότι πλέον δεν αποδέχεται, δεν συνομιλεί, αλλά και δεν αναγνωρίζει τους εντός συνόρων φορείς ως τίμιους, ως φορείς που τηρούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά και ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, αλλά και της κανονικότητας. Αντιθέτως, τους βγάζει στη σέντρα, με συγκεκριμένες περιπτώσεις και αποδείξεις να περιλαμβάνονται στους ογκώδεις φακέλους.

Αυτό που έχει σημασία να αναφέρουμε είναι ότι επιστολές προς UEFA και FIFA, περιλαμβάνουν στοιχεία με πολύ σοβαρές καταγγελίες, για συγκεκριμένα πρόσωπα, για τον τρόπο που διοικείται η ΕΠΟ, αλλά και για τη διαιτησία. Ενώ αναλύεται διεξοδικά ένα πολύ περίεργο μοτίβο που αποδεικνύεται μέσα από ορισμούς, αποφάσεις και μια σειρά γεγονότων που προκαλούν εντύπωση και απορίες.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά. Και επειδή έχει ζητήσει συνάντηση και με τους αρμόδιους των διεθνών Ομοσπονδιών, δεν αποκλείεται να συνεχίσει τις αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Πολλά εκ των οποίων επανέλαβε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, το μεσημέρι της Δευτέρας.