Στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων της, η  νέα δημοτική αρχή, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2019, εξετάζει τα στοιχεία που συνθέτουν την κατάσταση που παρέλαβε.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά στα θέματα των Οικονομικών του Δήμου και προκύπτει βάσει των ενυπόγραφων εγγράφων, που ζητήθηκαν από τη δημοτική αρχή και κατατέθηκαν από την Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

1. ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ  31η  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019



α. 180.434,67 €/ευρώ:  Τα οποία αφορούν σε Τιμολόγια που είναι για πληρωμή, δηλαδή, έχουν εκδοθεί για αυτά τα προβλεπόμενα Εντάλματα Πληρωμής.

β. 20.000 €/ευρώ:  Για τα οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε απορριπτικές Αποφάσεις, άρα υφίστανται ως οφειλές, αλλά δεν μπορεί να γίνει νόμιμη εξόφλησή τους.

γ. 286.486,35 €/ευρώ:  Τιμολόγια που βρίσκονται ήδη στο Δήμο, για τα  οποία δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα Εντάλματα για την Πληρωμή τους.

δ. 39.531,97 €/ευρώ:  Για τα οποία υπήρξε ανάληψη υποχρέωσης αλλά εκκρεμεί η έκδοση Τιμολογίων, από τους προμηθευτές του Δήμου.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ την
31  Αυγούστου 2019 
ΕΙΝΑΙ: 526.452,99 €/ευρώ.



2. ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ,  ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,
ΣΤΙΣ 2  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019


Α. Τακτικά Έσοδα: 31.627,83 €/ευρώ.   
 
Προέρχονται από έσοδα του Δήμου. Από αυτά πληρώνονται οι μισθοί των υπαλλήλων, για τους οποίους απαιτούνται 48.600,00 €/ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθενται οι υπερωρίες και τα οδοιπορικά έξοδα των υπαλλήλων, τα μισθώματα ακινήτων, οι κρατήσεις προς απόδοση, οι αποζημιώσεις των αιρετών κλπ. Υπογραμμίζεται ότι, ο Δήμος, ήταν και είναι υποχρεωμένος,  βάσει του νόμου 1080/80, αρθ. 24, να έχει πάντα Πάγιο Αποθεματικό 120.000,00 €/ευρώ, το οποίο δεν υπάρχει.


Β. 58.647,73 €/ευρώ  Έκτακτα Έσοδα (είναι χρήματα από πρόστιμα, προσαυξήσεις, τόκους, κλήσεις ΚΟΚ, κ.λπ).

Από τα ανωτέρω δύο στοιχεία, αποδεικνύεται ότι, ο Δήμος δεν έχει στο Ταμείο του τα ποσά που, εκ του Νόμου και εκ των υποχρεώσεων που διαμόρφωσε, θα έπρεπε να έχει.


3. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ:

 

25.811,22 €/ευρώ, που είναι για τις Σχολικές Επιτροπές.
123.744,59 €/ευρώ, Έκτακτα Έσοδα, από επιχορηγήσεις  (ΣΑΤΑ, Πυροπροστασία, Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών  ¨Φιλόδημος 1¨, ανεμογεννήτριες κλπ), που δεν μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για τίποτε άλλο, πλην κάποιων,   πολύ συγκεκριμένων δράσεων και σκοπών.

4. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ - ΜΕΘΑΝΩΝ.

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ -ΤΕΧΝΗΤΑ- ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!  

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ - ΜΕΘΑΝΩΝ