Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής.

Η συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του Ανδρέα Τζινιέρη, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου, αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους. Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» του δημάρχου Σπύρου Πολλάλη, πρότεινε ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Ανδρέα Τζινιέρη, ενώ ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Καραγιάννη,«Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα», πρότεινε ως αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον Δημήτριο Σαμπάνη, ενώ ο συνδυασμός του Γιώργου Κεραμίδα, πρότεινε την Χρυσούλα Γαλουντζή – Σαμπάνη για γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι και θα απαρτίζουν το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης κατά την σύντομη παρέμβασή του, ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους και κάλεσε όλους τους συνδυασμούς σε ένα πνεύμα συνεργασίας, για να οδηγήσουν την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων σε νέα εποχή, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά την εικόνα της περιοχής, με στόχο να γίνει ελκυστική για επισκέπτες και επενδυτές. Ο Σπύρος Πολλάλης, επεσήμανε παράλληλα, την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλης αίθουσας δημοτικού συμβουλίου για να είναι λειτουργικό και να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται στο Γυμνάσιο του Γαλατά και ξεκαθάρισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λύση σε αυτό το ζήτημα.

Τέλος, ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, ανακοίνωσε τους τέσσερις αντιδημάρχους, οι οποίοι είναι:

1) Σπύρος Λεσιώτης

2) Μάγειρα Αναστασία

3) Σούχλα Στέλλα

4) Σούχλας Σωτήρης

 

Δείτε εδώ αναλυτικά  τις αρμοδιότητές τους:

 

Ενώ ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής προτάθησαν  και ψηφίσθηκαν: 

1) Λίτσας Κώστας 8 ψήφοι

2) Μέλλου Μαρία 8 ψήφοι

3) Σοφία Θεοδωροπούλου 4 ψήφοι

4) Μάγειρα Αναστασία 3 ψήφοι

5) Σούχλα Στέλλα 1 ψήφος

6) Καραγιάννης Κώστας 7 ψήφοι

7) Πατουλιάς Κώστας 6 ψήφοι

8) Αναστασιάδης Γιώργος 5 ψήφοι

9) Καρνέζης Σπύρος 3 ψήφοι

Κατόπιν της συγκεκριμένης ψηφοφορίας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, αποτελείται από τους Κώστα Λίτσα, Μαρία Μέλλου (από τον συνδυασμό "Νέα Πνοή"), από τον Κώστα Καραγιάννη (από τον συνδυασμό "Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα") και τον Γιώργο Αναστασιάδη (από τον συνδυασμό "Δήμος από την Αρχή"). Τα υπόλοιπα τρία μέλη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα είναι ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος και άλλοι δύο αντιδήμαρχοι.