Σε μια σεμνή τελετή στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου Συγγρού, μπροστά σε πλήθος κόσμου και παρουσία των εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχών, τελέστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου, η ορκωμοσία του Δημάρχου Πόρου και των Δημοτικών Συμβούλων Πόρου που θα εκπροσωπήσουν τον λαό του Πόρου, για τα επόμενα 4 χρόνια.

Από την τελετή απουσίαζε μόνο ο κ. Βαγγέλης Ζεντέλης, ο οποίος θα ορκιστεί στο δημαρχείο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Δημητριάδης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμβούλους και στη δημοτική αρχή, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Η  σημερινή μέρα είναι μια ακόμη μέρα δουλειάς για εμάς, από την άλλη είναι η αφορμή επανεκκίνησης, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου είναι ευκαιρία να γίνουν διάφορες αλλαγές προσώπων αλλαγές καθηκόντων, ακόμη και αλλαγές στις συνήθειες μας και η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ορόσημο για αυτό.

Κυρίως είναι σημαντική η σημερινή μέρα, γιατί έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό. Από τη μια είναι ότι το έργο μας αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τους ποριώτες, κι από την άλλη, ο συμβολισμός της  σημερινής μέρας είναι ότι το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε, πάρα πολύ αναλυτικά, πήρε από τους δημότες την έγκριση να υλοποιηθεί και έχουμε πάρει την εντολή να εφαρμόσουμε  αυτό το πρόγραμμα, το οποίο δεν ήταν αόριστο και γενικόλογο.

Χρειαζόμασταν και κερδίσαμε την πολιτική νομιμοποίηση να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας από τους δημότες. Μας έχετε δώσει εσείς εντολή να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει, κι εμείς τώρα από τη μεριά μας, οφείλουμε να τα κάνουμε.  Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα της σημερινής μέρας.

Το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης, είναι ένα ζήτημα που με ενδιαφέρει, γιατί δεν είμαστε μια δημοτική αρχή που κάνουμε διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά μια αρχή που στοχεύει στις τομές και τις νέες δράσεις, με σκοπό την ανάπτυξη, την πρόοδο και την εξέλιξη για τον τόπο. Φυσικά η κατεύθυνση που αντιλαμβάνεται κανείς την εξέλιξη και την πρόοδο για τον τόπο, μπορεί να πει κανείς πως είναι κάτι υποκειμενικό.

Το να πεις προεκλογικά, πως την αντιλαμβάνεσαι την πρόοδο, και πως σκοπεύεις να αγωνιστείς για αυτό, είναι σημαντικό.  Αυτό κάναμε εμείς προεκλογικά.

Από τη στιγμή που ο λαός του Πόρου, αξιολόγησε το δικό πρόγραμμα, είναι δημοκρατική επιλογή να το υλοποιήσουμε.

Πριν πέντε χρόνια που βρέθηκα στην αντίστοιχη θέση, απηύθυνα ένα κάλεσα στη μειοψηφία, τόσο προς τους θεσμικούς εκπροσώπους, όσο και στον κόσμο που ψήφισε τη διαφορετική πρόταση. Το ίδιο κάνω και τώρα. Γιατί όπως η πλειοψηφία διάλεξε το πρόγραμμα μας, δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, είχε άλλη άποψη για το πως θα πρέπει να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Τους σεβόμαστε, αναγνωρίζουμε και βλέπουμε την άλλη άποψη,  παρόλα αυτά η δημοκρατία επιτάσσει να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Δίχως να χάσουμε χρόνο, δίχως να κάνουμε συμβιβασμούς. Το χειρότερο για τον τόπο είναι να υπάρχει αδράνεια. Θα ήταν κάτι που θα μας γύριζε πίσω και κάτι που κανείς δεν το θέλει.  Θα ήταν βασικά, αυτό που δεν διάλεξαν οι ψηφοφόροι και οι δημότες.

Θα προχωρήσουμε με τον τρόπο που διάλεξε η πλειοψηφία, η μειοψηφία και η αντιπολίτευση, φυσικά έχει το δικαίωμα της να εκφράζει τη διαφωνία της, δεν έχει όμως το δικαίωμα να αξιώνει η διαφωνία ή η δική της άποψη να γίνεται πράξη και σε καμία περίπτωση, να υποσκάψει ή να σαμποτάρει το πρόγραμμα και την πολιτική που έχουν διαλέξει οι δημότες.

Νιώθω τεράστια τιμή να είμαι ο Δήμαρχος του Πόρου και εύχομαι καλή επιτυχία ειδικά στους νέους δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα είναι η δική τους μέρα και ελπίζω πως όλοι τους θα προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια.”

Πηγή:porosnews.gr