Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Κώστας Καραγιάννης με ανακοίνωσή του, ενόψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από τον Σπύρο Πολλάλη την 1η Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα πεπραγμένα του αλλά και στα στοιχεία του ΚΕΦΙΜ, για τους ΟΤΑ και τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του πρωήν δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων και απολογισμός της τετραετίας που πέρασε:

 

Αγαπητοί μου Συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Ευχαριστώ τους δημότες που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές καθώς και αυτούς που δεν μας ψήφισαν.
Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές της Δημοκρατίας, σεβόμενοι την λαϊκή εντολή και εύχομαι στο νέο Δήμαρχο συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Εγώ και οι συνεργάτες μου δηλώνουμε παρόντες. Θα είμαστε εδώ από την θέση της αντιπολίτευσης και θεσμικά θα ελέγχουμε και θα παρεμβαίνουμε. 
Θα παραδώσουμε τον Δήμο στο νέο Δήμαρχο την 1η του Σεπτέμβρη και θα τον ενημερώσουμε για όλη την πορεία και την προοπτική του Δήμου. 
Προσπάθησα εγώ και οι συνεργάτες μου την πενταετία που πέρασε να βάλουμε την βάση για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Την περίοδο 2014-2019, σε συνθήκες ακραίας δημοσιονομικής λιτότητας, στον Δήμο μας απορροφήσαμε μεγάλα χρηματικά ποσά, με σκοπό τη χρηματοδότηση και εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, πραγματοποιήσαμε ένα σύνολο παρεμβάσεων και γενικότερων αλλαγών προς το συμφέρον της κοινωνίας.
Εργαστήκαμε με αγάπη για την περιοχή μας και προσηλωμένοι στον στόχο να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο, στον οποίο θα αξίζει να ζουν. 
Αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι από την ηγεσία του Δήμου, εργάστηκα 5 χρόνια με όλες μου τις δυνάμεις και ευελπιστώ ότι όλοι αυτοί οι κόποι δεν θα πάνε χαμένοι. 
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου που με στήριξαν την πενταετία που βρισκόμουν στο τιμόνι του Δήμου. Είμαι περήφανος γι΄ αυτούς.
Ευχαριστώ όλη την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε μαζί, για το καλύτερο του Δήμου μας.
Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου για την συνεργασία και την συμπόρευση την πενταετία 2014-2019.
Ευχαριστώ όλους αυτούς που βοήθησαν το Δήμο σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και θεσμικά: τους Υπουργούς, του Κυβερνητικούς παράγοντες, τους Βουλευτές της περιοχής, την Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Αττικής, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους πολιτευτές της περιοχής, τις Τοπικές Αρχές (Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική).
Μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως παρουσιάζονται στην συνέχεια και είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλουν στην αλλαγή πορείας αυτού του τόπου.
 
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
 
Κωνσταντίνος Δ. Καραγιάννης