Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Η ορκωμοσία είχε έντονο συμβολικό και ιστορικό χαρακτήρα αφού για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο της Τροιζήνας, έναν χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η Γ' Εθνοσυνέλευση το 1827 και με σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά από τους αρχαίους χρόνους.

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων σηματοδότησε την Νέα Πνοή για  για την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. 

Όλα, στην πλατεία της Τροιζήνος, μαρτυρούσαν ότι ξεκινά, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η υλοποίηση της λαϊκής εντολής, για τη «μεγάλη αλλαγή», όπως τη δρομολόγησε, με την ψήφο της, η πλειοψηφία των Δημοτών του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων!

Το πλήθος κόσμου, που έδωσε το παρών σηματοδότησε την απαίτησή του για «αλλαγή σελίδας», στηρίζοντας την επιλογή του Σπύρου Πολλάλη, να ξεκινήσει τη θητεία του, από την Τροιζήνα, τον τόπο όπου διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος».

Η υπόμνηση του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, για την επιλογή της ημέρας, αποκάλυψε και έναν ακόμη Συμβολισμό: Αφού ήταν η μέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός εκ των προδρόμων της Εθνεγερσίας, του Ιεραποστόλου και Εθνομάρτυρος, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, για μια πορεία με σχέδιο και όραμα, με τη συμμετοχή όλων, συνοδεύτηκε από την έκκληση του νέου Δημάρχου, προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να στηρίξουν τον αγώνα για τα δίκαια και τα δικαιώματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Εκτός από το ηχηρό «παρών» των Πολιτών του Δήμου, την τελετή στην πλατεία της Τροιζήνος τίμησαν με την παρουσία τους:

· οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια,

· ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης,

· ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ,κ. Αθανάσιος Μπούσιος,

· ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Ζήσιμος,

· ο πρώην Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Ιωάννης Σαμπάνης,

· ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Πόρου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων,

· Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων,

· Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

· Σεβαστοί Πατέρες του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων

· ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης,

· πρώην Πρόεδροι Κοινοτήτων,

· Διευθυντές σχολείων

· Εκπρόσωποι συλλόγων & σωματείων

· 

Ο Χαιρετισμός του νεοκλεγέντος Δημάρχου Σπύρο Χρ. Πολλάλη

Φίλες και Φίλοι μου,

Η περίοδος των λόγων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 πριν από το δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών. Γνωρίζω ότι, εκτός των συμβολισμών, όλες και όλοι σας, αναμένετε έργο!

Από την 1η του Σεπτέμβρη, λοιπόν, ξεκινάμε και επίσημα!

Δήμαρχος - Δημοτικό Συμβούλιο – Συμβούλια Κοινοτήτων - Πρόεδροι κοινοτήτων, καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου μας, έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας, την αρωγή, αλλά και τον έλεγχό σας!

Όπως εγώ θα ελέγξω λεπτομερώς, τι παρέλαβα και σε ποια κατάσταση το παρέλαβα, έτσι κι εσείς, θέλω να μας κρίνετε καθημερινά, καλοπροαίρετα, μα και αυστηρά!

Αντιλαμβάνεσθε ότι, το στοίχημα της ανάπτυξης, του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, μας αφορά όλους! Αφορά πρωτίστως τα παιδιά μας!

Δεν είναι προσωπικό ζήτημα του Πολλάλη!

Δεν είναι ζήτημα μεμονωμένων πολιτών ή δημοτικών παρατάξεων!

Από την 1η του Σεπτέμβρη, σας θέλω όλους μια γροθιά, στον αγώνα να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν!

Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας υπεύθυνος, κανένας δημιουργικός, κανένας ανιδιοτελής Συμπολίτης μας!

Σας απευθύνω έκκληση συμμετοχής, στην κοινή προσπάθεια!

Εύχομαι, υγεία και καλή φώτιση, σε όλους! Δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο, σε όλες τις συνιστώσες ενότητες του Δήμου μας!

Εμπρός, όλοι μαζί, να κάνουμε πράξη, αυτό που έχει ανάγκη ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων:

Να αλλάξουμε το ρου της Ιστορίας, για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε!

Σας ευχαριστώ θερμά, όλες και όλους, για την παρουσία, για την εμπιστοσύνη σας, για τη στήριξή σας!