Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στην δημοτική κοινότητα Τροιζήνας, η ορκομωσία, του νέου δημοτικού συμβουλίου και της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων.

Η απόφαση του χώρου, δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού με αυτήν την συμβολική του πράξη, ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης, θέλει να καταδείξει και να αναδείξει την ιερότητα αλλά και την ιστορική αξία της περιοχής, από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντά του. 

Η περιοχή της Τροιζήνας, από τα αρχαία χρόνια, διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο, καθώς ήταν η πατρίδα του Θησέα, με ένα κομμάτι του παλατιού του να διασώζεται μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν και άλλοι ιστορικοί θησαυροί και αρχαιότητες που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη, όπως το Ιερό του Ιππολύτου, το Ασκληπιείο, το Ιερό του Λυτηρίου Πανός, ο τάφος του Πιτθέα και οι χώροι λατρείας της Αθηνάς, του Ποσειδώνα και της Δήμητρας.

Ενώ εξίσου, σημαντική ήταν η συμβολή της στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, αφού εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γ΄Εθνοσυνέλευσης, εγκρίθηκε  την 1η Μαΐου 1827, το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος»  και εξελέγη ο Ιωάννης Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.

Η συμβολική αυτή απόφαση του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και συνέχεια, αφού στόχος τόσο του ίδιου όσο και του συνδυασμού του είναι η ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της περιοχής και των αρχαιοτήτων της.