Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον τεχνικό του Θρύλου να υπογραμμίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα από την Τσεχία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρίσκεται στους ομίλους του Champions League, ενώ υπογράμμισε ότι έχει πολλές λύσεις για να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό του Κώστα Φορτούνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το βαθμό ετοιμότητας των «ερυθρόλευκων»:

«Είμαστε καλά, ήταν τέσσερις εβδομάδες με εντατική δουλειά. Βλέπω τους παίκτες με ένταση, κίνητρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχεδιάζουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι όλοι διαθέσιμοι, αλλά αυτοί που είναι έχουν αυτοπεποίθηση και διάθεση. Είμαστε καλά».

Για την ενδεκάδα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω λεπτομέρειες για την ενδεκάδα. Με ξέρετε από πέρυσι, δεν αλλάζουμε πολλά πράγματα σε σχέση με το μοντέλο παιχνιδιού ανάλογα με τον αντίπαλο. Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές, αλλά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες έχουμε προετοιμαστεί γι αυτό το ματς. Είμαι ικανοποιημένος από αυτά τα στοιχεία που έχουμε βάλει στο ματς, θα προσπαθήσουμε να τα έχουμε κι αύριο, προσαρμοσμένα βέβαια και στον αντίπαλο. Η Βικτόρια είναι ποιοτικός αντίπαλος, μια πολύ καλή ομάδα στην Τσεχία. Είναι μια ομάδα που έχει ομοιότητες με εμάς. Ξαναλέω, δεν συνηθίζουμε ν' αλλάζουμε πολλά πράγματα. Την ενδεκάδα θα την δείτε αύριο».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει καλό αποτέλεσμα:

«Σίγουρα είναι καλό να έχεις παίξει επίσημα ματς, αλλά εμείς δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε τη στρατηγική μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πολύ καλή επιθετική οργάνωση που είχαμε τόσο με τη Νότιγχαμ όσο και με την Ντινάμο Κιέβου. Παίζουμε αύριο απέναντι σε 500 φίλους του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός και η Βικτόρια είναι ομάδες με επιθετική φιλοσοφία. Αύριο θα δείτε ένα ποιοτικό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στις χώρες τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το στοίχημα της επιστροφής στους ομίλους του Champions League:

«Δεν είναι στοίχημα, είναι στόχος. Όχι μόνο για το πρεστίζ της ομάδας, αλλά για πολλούς λόγους. Ο στόχος αυτός είναι ξεκάθαρος για τους ποδοσφαιριστές. Είναι η κορυφαία διοργάνωση και εκεί αγωνίζονται οι μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρίσκεται στους ομίλους. Είναι σημαντικό για εμάς, τους φιλάθλους μας, τον σύλλογό μας. Είναι σημαντικό για την κατάταξη της Ελλάδας, για τα οικονομικά της ομάδας. Έχουμε έξι-επτά λόγους για τους οποίους θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στους ομίλους του Champions League».

πηγή: gavros.gr