Τα Μιαούλεια η μεγάλη καθιερωμένη γιορτή μνήμης, που γιορτάζονται κάθε χρόνο με επιτυχία στην Ύδρα, έχει να παρουσιάσει και πάλι ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για αρκετές ημέρες με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές πινελιές. Οι εκδηλώσεις και αυτή τη χρονιά έρχονται να εμπλουτίσουν ποιοτικά και να διασκεδάσουν επισκέπτες, κατοίκους και παιδιά κάθε ηλικίας, προσφέροντας στη σπουδαία αυτή γιορτή του νησιού, αίγλη και ιδιαίτερη ατμοσφαιρική διάθεση.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου, κορυφώνονται το Σάββατο 22 Ιουνίου (δεν πρέπει κανείς να χάσει το φαντασμαγορικό θέαμα) ενώ έχουμε τη λήξη τους την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή που είναι αφιερωμένη στον Ναύαρχο της Ύδρας, Ανδρέα Μιαούλη και επίσης προς τιμήν των Ναυμάχων του 1821.

Φέτος συμπληρώνονται 184 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη.

Το πρόγραμμα των Μιαουλείων που ετοιμάζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας ξεκινά το Σάββατο 15 Ιουνίου με τον γενικό σημαιοστολισμό και ακολούθως στο πλαίσιο του εορτασμού γίνεται τουρνουά ράπιντ σκάκι από τον Σ.Ο.Ύδρας, φιλικός αγώνας από τις ακαδημίες του Α.Ο.Υ, παιδική θεατρική παράσταση, μουσικές μελωδίες από τα μουσικά τμήματα του "εργαστηρίου τέχνης και Λόγου" και τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας, εικαστικά και πολιτιστικά, συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, για να φτάσει στην κορύφωσή του με την αναπάρασταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση του ομοιώματος της οθωμανικής φρεγάτας στις 22 Ιουνίου ημέρα Σάββατο με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων που φωτίζουν το νησί.

 

πηγή: fonitisydras.com