Ετήσια έκθεση των σπουδαστών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Village shopping & more.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο “Καλλιτεχνικές Δημιουργίες” της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου, όπου παρουσιάζεται η δουλειά και τα έργα των σπουδαστών όλων των  Εργαστηρίων. Στη φετινή έκθεση, οι σπουδαστές αξιοποιούν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως υφάσματα, μουσικά όργανα, μπουκάλια και βάζα και δημιουργούν συνθέσεις, επηρεασμένοι από την τέχνη της pop-art, υιοθετώντας παράλληλα διαφορετικές τεχνικές απόδοσης των συνθέσεων, προβάλλοντας το προσωπικό τους ύφος.

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων, το οποίο λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια, γίνεται διδασκαλία μικτών τεχνικών αποτύπωσης σε χαρτί και μουσαμά, βασικό κι ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία, σύνθεση, αρμονίες κι αντιθέσεις, ποιότητα τόνων, υφή των υλικών, χρήση βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, κίνηση, κλίμακα, κά. Οι σπουδαστές χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες το μολύβι, το κάρβουνο, το λάδι, τα ακρυλικά, τις τέμπερες, τις ακουαρέλες και τα λαδοπαστέλ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9:30 το βράδυ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα.