Από τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων και εκ νέου υποψήφιο κ. Κώστας Καραγιάννη, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα με το οποίο απαντάει στην απάντηση του ανθυποψηφίου του κ. Σπύρου Πολλάλη, αναφορικά με τη διενέργεια Debate, πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. 

“Αγαπημένες μου συμπολίτισσες, αγαπημένοι μου συμπολίτες

Ως αρχηγός του συνδυασμού που εκπροσωπώ ασφαλώς και είμαι στη θέση να ερμηνεύσω τη λαϊκή ετυμηγορία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών. Να υπενθυμίσω στον κ.Πολλάλη, για να τον επαναφέρω στην πραγματικότητα, ότι εκλέχτηκα Δήμαρχος από τους δημότες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων και βρίσκομαι πολύ κοντά τους, ώστε να αντιλαμβάνομαι που οφείλεται το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Για το λόγο αυτό,κάνοντας την αυτοκριτική μου, έχω και τα επιχειρήματα και τα αναμφισβήτητα στοιχεία να ενημερώσω όσους έχοντας ελλιπή ενημέρωση ασκούν λανθασμένη κριτική προς την παρούσα δημοτική αρχή και στο επιτυχές έργο που έχει καταφέρει.

Δυστυχώς ο κ. Πολλάλης για άλλη μία φορά κρύβεται πίσω από προφάσεις που δείχνουν την αδυναμία του να υποστηρίξει τις προτάσεις του και να αντιπαραθέσει τις απόψεις του. Όταν κάποιος πολιτικός άνδρας χαρακτηρίζει «ανούσια λεκτική αντιπαράθεση», «φτηνό παιχνίδι εντυπώσεων» και «αποπροσανατολισμό του λαού του δήμου μας» την άμεση ενημέρωση των δημοτών και την αντιπαραβολή επιχειρημάτων μέσω της διεξαγωγής debate, καταδεικνύει τον τρόπο που επιλέγει να πολιτευτεί.

Προβάλλει ένα Πρόγραμμα στο οποίο πουθενά δεν αναφέρει πηγές χρηματοδότησης,φορείς υλοποίησης, συγκεκριμένα προγράμματα που δίνουν την δυνατότητα ένταξης μελετών και έργων και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ.

Αντίθετα χαρακτηρίζει ως «επουσιώδη» και «μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού»μελέτες που εκπονήθηκαν και έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της θητείας μου, όπως:

1. Η επέκταση σχεδίου πόλης του Γαλατά, η μελέτη του οποίου ήδη εκπονείται

2. Όι πράξεις εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού Βρωμολίμνης Μεθάνων που ήδη εκπονείται

3. Η επέκταση δικτύου ακαθάρτων και η συντήρηση της υφιστάμενης μονάδαςΕπεξεργασίας λυμάτων Μεθάνων που έχει ολοκληρωθεί

4. Η αναβάθμιση της λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων(Τριτοβάθμια επεξεργασία για χρήση του επεξεργασμένου νερού για άρδευση) με εξασφαλισμένους πόρους από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

5. Η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Ποιότητας πόσιμου και Νερού και μείωσης διαρροών για το οποίο άμεσα υπογράφεται σύμβαση, με εξασφαλισμένους πόρους από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

6. Η εγκατάσταση τεσσάρων Απονιτροποιητών στο Γαλατά στην Τακτικούπολη και στην Τροιζήνα έργο το οποίο εκτελείται και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ

7. Η μετατόπιση των δικτύων ύδρευσης που ήδη εκτελείται

8. Η βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Γαλατά,το οποίο ολοκληρώθηκε

9. Εργα οδοποιίας επισκευής και συντήρησης δημοτικών οδών όλου του Δήμου, τα οποία ολοκληρώνονται

10. Η προμήθεια οχημάτων (καλαθοφόρου και κλαδοφάγου) που ήδη υλοποιείται

11. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Τακτικούπολη που ήδη λειτουργεί

12. Η αναπαλαίωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γαλατά και η λειτουργία του ως Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και η αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Γαλατά με εξασφαλισμένους πόρους από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

13. Το κτίριο Πολυχώρου Πολιτισμού και την Ανάπλαση της πλατείας της Αγίας Ελένης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το LEADER

14. Η προμήθεια και τοποθέτηση βυθισμένων κάδων απορριμμάτων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το LEADER
15. Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Δεν αναφέρω τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, έχουν κατατεθεί και βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης όπως: το Ψηφιακό Γεωλογικό Μουσείο Μεθάνων (στο πρόγραμμα του ο κ. Πολλάλης αναφέρει αρκετά περί ψηφιακών έργων που ΘΑ υλοποιήσει, ενώ ΕΜΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΗΔΗ το πρώτο τέτοιο έργο για το Δήμο μας), την εγκατάσταση πλωτών εξεδρών στο Γαλατά την ανάπλαση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά κ.α. ούτε τοπικά έργα μικρότερης εμβέλειας όπως:βελτιώσεις οδών, ηλεκτροφωτισμούς, αποκαταστάσεις ζημιών κ.α.Αλήθεια πιστεύει ο κ. Πολλάλης ότι είναι «χάσιμο χρόνου» να αποδείξει στους δημότες τι από τα παραπάνω είναι ψέματα και λόγια ή να τους εξηγήσει ποια από αυτά είναι«επουσιώδη»; Μήπως φοβάται ο κ. Πολλάλης, τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση; Μήπως πρέπει να του θυμίσω ότι είναι μία πανάρχαια διαλογική πρακτική στον τόπο που γεννήθηκε ηδημοκρατία και ανέκαθεν αποσκοπούσε στην άμεση ενημέρωση των πολιτών, στην ανάπτυξη επιχειρημάτων και στην συγκροτημένη παρουσίαση τους ώστε κανένας να μην μπορεί να «θολώσει τα νερά με εντυπωσιασμούς και εκφράσεις που στοχεύουν στην λαϊκή χειραγώγηση;».

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι συνεργασίες, που αναφέρει ο κ. Πολλάλης, αποσκοπούν σε ίδιον όφελος των εμπλεκομένων αλλά και στη χειραγώγηση των ψηφοφόρων. Σε κάτι τέτοιο ουδέποτε μπλέχτηκα και δεν έχω την πρόθεση να εμπλακώ.

Για εμένα μετράει το καλό του κόσμου και δεν αποσκοπώ στο προσωπικό συμφέρον. Την Κυριακή οι δημότες καλούνται να επιλέξουν Δήμαρχο ο οποίος πρέπει να είναι ικανός να διοικήσει αυτόν τον τόπο με στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη. Ενα Δήμαρχο που έχει δώσει τις εξετάσεις του και έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να διοικήσει ομαλά και προοδευτικά τον τόπο. Δεν είναι καιρός για πειράματα, που θα πισωγυρίσουν την ανάπτυξη του τόπου.

Οι πολίτες εκτιμούν τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια με την οποία πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια και όχι αυτόν που θέλει να διοικήσει μέσα από συναλλαγές και ανταλλάγματα. Με τη δέσμευση ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά το Δήμο μας, θα συνεχίσω να εργάζομαι για την εξέλιξη του τόπου, με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μου.

Ό Δήμος αυτός πρέπει να παραδοθεί καθαρός και δυνατός στη νέα γενιά και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας!

Με εκτίμηση,

Κώστας Καραγιάννης

Δήμαρχος Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων”

πηγή: porosnews.gr