Η Lisa Ann δεν χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει ότι δεν είναι μια φουσκωτή τύπισσα που έκανε καριέρα στο πορνό, αλλά είναι μια γυναίκα ίση προς κάθε άνθρωπο, η οποία ψάχνει, ρωτάει, μαθαίνει και θέλει να μεταλαμπαδεύει τη γνώση της. Γύρω από το οικονομικό σκάνδαλο με τις άπειρες off shore εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει στους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου αρκετοί διακινητές του παγκόσμιου χρήματος, έχουν γραφτεί πολλά. Κάποια ίσως δύσκολα. Γι΄αυτό η πορνοστάρ Lisa Ann τα εξηγεί με απλά λόγια.

Οι δημοσιογράφοι που έβγαλαν στη φόρα τα έγγραφα μέσω του wikileaks θέλουν ο κόπος τους να έχει ανταπόκριση και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν όσο πιο κατανοητά. Για να τους βοηθήσει, η Lisa Ann έφτιαξε ένα βίντεο όπου μας κάνει όσο πιο νιανιά γίνεται την υπόθεση με τις shell industries όπως τις λέει.

«Έστω ότι είμαι ένα νέο κορίτσι στην πορνοβιομηχανία και χρειάζομαι τη δουλειά άμεσα. Συμφωνώ να κάνω την ταινία για έναν παραγωγό ονόματι Randy Wild. Αλλά ο μπάσταρδος Randy Wild δεν με πληρώνει. Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με την εταιρεία του, την Cock and Pull Pictures. Παίρνω το αυτοκίνητο μου και πηγαίνω στη διεύθυνση που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Αλλά εκεί δεν υπάρχει γραφείο.

Είναι ένας άδειος χώρος εκεί που κάποτε ήταν ένα strip club. Και δεν υπάρχει ούτε σημάδι του Randy. Ψάχνω περισσότερο την εταιρεία, και το όνομα του Randy δεν συνδέεται με την Cock and Pull Pictures. Δεν αναγράφεται πουθενά στο συμβόλαιο και στο καταστατικό. Στο καταστατικό δεν αναγράφεται κανένα όνομα, άρα, δεν μπορώ να του κάνω μήνυση.

Μπορώ να κάνω μήνυση μόνο σε αυτό το άδειο parking του πάλαι ποτέ strip club. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει  Randy Wild. Δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία. Έστω ότι ψάχνω παραπάνω για να δω σε ποιον ανήκει αυτή η εταιρεία. Μου λένε απλά πως αυτές οι πληροφορίες δεν παρέχονται. Γιατί είναι μια ανώνυμη "εταιρεία-κέλυφος". Με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να μάθεις ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της και ποιος την έχει ιδρύσει.

Αλλά ας μιλήσουμε για μια αληθινή υπόθεση. Ας μιλήσουμε για τον Insert Viktor Bout (Βίκτορ Μπουτ). Ποιος είναι ο κύριος; Ένας λαθρέμπορος από τη Ρωσία που κάνει δουλειές με τους Ταλιμπάν και έχει επενδύσει τα λεφτά του στη Φλόριντα, στο Ντέλαγουερ και στο Τέξας σε 12 εταιρείες τύπου shell companies. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσαμε να τον βρούμε. Όσο και να προσπαθούσαμε, με κάποιον τρόπο ο Bout δεν φαινόταν να συνδέεται επίσημα με αυτές τις εταιρείες-φαντάσματα.

Δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το χρήμα. Ευτυχώς, οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν τον τύπο στην Μπανγκόκ αφού πρώτα του την "έστησαν" με ψεύτικη δοσοληψία. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να υποβάλλει κανείς την επιχείρηση του με το όνομα του. Γραφεία δικηγόρων καλύπτουν τους απατεώνες με διαμεσολαβητές που κάνουν εκείνοι τη "βρώμικη" δουλειά και τα μεγάλα κεφάλια δεν αποκαλύπτονται. Φοροδιαφεύγουν και παρανομούν καλύπτοντας τις απάτες τους. Και όλοι νομίζουν ότι η πορνοβιομηχανία είναι βρώμικη».