Σε απλοί στρατιώτες της παράταξης έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κάτι, που αποτελεί δηλωτικό στοιχείο του καλού κλίματος και της συσπείρωσης που επικρατεί στο χώρο της κεντροαριστεράς.  

Ο λόγος για τον υπεύθυνο επικοινωνίας της παράταξης και υποψήφιου βουλευτή της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά Σταμάτη Μαλέλη, αλλά και τον εκπρόσωπο τύπου της ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Τετάρτη το Κερατσίνι και συναντήθηκαν με τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Παντελή Καμά.

 Σε αυτή τους τη συνάντηση αποφασίστηκε πως πρέπει να βγουν σαν κλιμάκιο στη λαϊκή αγορά της περιοχής και να μιλήσουν με επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης. Έτσι, γρήγορα η συγκεκριμένη παρέα πλαισιώθηκε από στελέχη του συνδυασμού της κεντροαριστεράς που βρίσκονταν κοντά στα γραφεία της δημοτικής κίνησης  «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» της οποίας ηγείται ο δικηγόρος Παντελής Καμάς.

Φεύγοντας από τα γραφεία ο Σταμάτης Μαλέλης πήρε μαζί του και τα φυλλάδια του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ». Όταν έφτασε στη λαϊκή αγορά έδωσε τα μισά στον Παύλο Χρηστίδη και αμφότεροι σταματούσαν τον κόσμο, τα μοίραζαν και προέτρεπαν από κοινού τον κόσμο να ψηφίσει τον επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος ξαφνιασμένος και χαρούμενος παρατηρούσε τους «συντρόφους» του να κάνουν αυτή τη συγκινητική χειρονομία.