Παραδοσιακοί χοροί, επιδείξεις αθλημάτων, μαραθώνιος γυμναστικής, ημερίδες κολύμβησης, καθώς και τελετές λήξης των τουρνουά περιλαμβάνει το 15ο Αθλητικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 11 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου 2019 με περίπου 4.000 συμμετέχοντες στα επιμέρους προγράμματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Αναλυτικότερα, τα τμήματα των παραδοσιακών χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού, παιδικά, εφηβικά κι ενηλίκων, με την ολοκλήρωση της περιόδου 2018-2019 θα παρουσιάσουν χορευτικά προγράμματα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” όπου τα τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη θα παρουσιάσουν το διήμερο του Σαββάτου 11 Μαΐου και της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 στις 8:00 το απόγευμα τις δικές τους επιλογές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αντίστοιχες παρουσιάσεις θα υπάρχουν και στο Κατράκειο θέατρο από τα τμήματα των παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας το τριήμερο της Παρασκευής 17 Μαΐου, του Σαββάτου 18 Μαΐου και της Κυριακής 19 Μαΐου 2019 στις 8:00 το απόγευμα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στα προγράμματα της “Δια βίου άσκησης” και “Άθλησης για όλους” θα επιδείξουν τις ικανότητές τους στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του Tae-kwon-do, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στις 6:00 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Δ.Α.Κ. “Πλάτων” αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι τελετές λήξης των τουρνουά αθλημάτων των δημοτικών σχολείων, καθώς και των αθλητών από τις ομώνυμες ακαδημίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού οι οποίες θα διεξαχθούν: για την Καλαθοσφαίριση, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 5:00 και στις 7:30 το απόγευμα στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Δ.Α.Κ. “Πλάτων”, για το Ποδόσφαιρο, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 5:00 το απόγευμα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Νεάπολης, για την Πετοσφαίριση, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στις 10 το πρωί στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης “Σελεπίτσαρι” και της Χειροσφαίρισης, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 5 το απόγευμα Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Δ.Α.Κ. “Πλάτων”.

Στο 15ο Αθλητικό Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί επίσης και δύο ημερίδες κολύμβησης, η μία για τις ακαδημίες του δήμου και άλλη για τα άτομα με αναπηρία. Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση και υποστήριξη όλων των δράσεων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, αφού κάθε δραστηριότητα των ατόμων αυτών σηματοδοτεί την καθημερινή τους προσπάθεια για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία. Σε αυτήν την ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχουν άτομα με αισθητηριακές, νοητικές, μαθησιακές, ψυχικές και κινητικές δυσκολίες χωρίς περιορισμό ηλικίας και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 9 το πρωί στο Κλειστό Κολυμβητήριο Δ.Α.Κ. “Πλάτων”. Η αντίστοιχη ημερίδα για τις ακαδημίες του δήμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο.

Οι συμμετέχοντες των τμημάτων της Ρυθμικής και Γενικής Γυμναστικής της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Δ.Α.Κ “Πλάτων”, ενώ τα αντίστοιχα τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”.

Τέλος, στο πολυήμερο αυτό Αθλητικό Φεστιβάλ ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη διοργανώνει την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στις 7 το απόγευμα στο Village Shopping and More… για 3η συνεχή χρονιά έναν Μαραθώνιο Γυμναστικής με αεροβική, zumba, yoga και pilates, για όλες τις ηλικίες.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο 15ο Αθλητικό Φεστιβάλ δήλωσε:

«Οι εκδηλώσεις του 15ου Αθλητικού Φεστιβάλ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σηματοδοτούν για εμάς μία έμπρακτη απόδειξη αποδοχής και συμμετοχής στα προγράμματα και τις δράσεις που έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε.» Γνωρίζοντας τις ευεργετικές επιδράσεις που απορρέουν από την αθλητική συμμετοχή, προγραμματίζουμε και διοργανώνουμε την κάθε δράση με σκοπό όλοι οι κάτοικοι και δημότες της πόλης ανεξαρτήτως ηλικίας να μπορούν να λάβουν μέρος στις δράσεις μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Επιδίωξή μας είναι να παροτρύνουμε τον κάθε πολίτη του Δήμου μας να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες όχι μόνο για την άσκηση αλλά και για τα κοινωνικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από την ενεργητική του ενασχόληση.»