Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης προέβη σε σοβαρές καταγγελίες, αναφορικά με την καθυστέρηση και την εξέλιξη του έργου επισκευής του λιμανιού του Πόρου, με ανακοίνωση του. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου:

"Απάντηση στα αγωνιώδη και επίμονα έγγραφα που είχε αποστείλει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου αναφορικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του Λιμανιού απέστειλε στις 18.4.2019 η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με αυτήν, η Περιφέρεια χορήγησε στις 8.4.2019 στον εργολάβο του έργου ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τις 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Μάλιστα, ακόμα και αυτή η προθεσμία είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι δεν θα τηρηθεί, αφού εμπεριέχει τμηματική προθεσμία για ολοκλήρωση της τοποθέτησης των φρεατοπασσάλων (η οποία δεν έχει αρχίσει καν μέχρι σήμερα) μέχρι το Μ. Σάββατο...

Επιπλέον, με την Απόφαση έγκρισης της προθεσμίας, η Περιφέρεια αναγνωρίζει ότι ο εργολάβος ΔΕΝ έχει (δήθεν) υπαιτιότητα για την καθυστέρηση του έργου και έτσι ΔΕΝ του επιβάλλει ποινικές ρήτρες! Σημειώνεται, επίσης, ότι ο εργολάβος έχει υποβάλει στην Περιφέρεια το αίτημα παράτασης την 1η Φεβρουαρίου 2019. Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ χειρισμούς που πλήττουν το νησί μας και ειδικά τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για το θέμα, για τη Μ. Δευτέρα στις 17:00, στην οποία προσκάλεσε την Περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρο, και καλεί επίσης να παραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του Πόρου.

Μέχρι τότε, η δημοτική αρχή θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιδράσει ο Δήμος σε νομικό επίπεδο, ώστε το ΔΣ να λάβει την αντίστοιχη Απόφαση."