Η Αθηνά Οικονομάκου γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1986 στη Σκάλα Λακωνίας. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ το 2005 πέρασε και στην "Κεντρική Σκηνή" της Μιμής Ντενίση, απ' όπου αποφοίτησε το 2007.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 2007, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον», με το ρόλο της μαθήτριας Δόμνας Νίκα. 

Η ίδια το 2009 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ξένιας Παππά στη «Η Ζωή της Άλλης» έναν ρόλο που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό αλλά και την δυσκόλεψε αρκετά μέχρι να τον πάρει, αφού όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη της: "Για τη Ζωή της Άλλης έκανα τύπου 30 κάστινγκ με τον σκηνοθέτη. Νομίζω ότι με φώναζε για δύο μήνες καθημερινά και κάθε μέρα μου έδινε άλλο κείμενο. Δεν περίμενα ότι θα πάρω το ρόλο. Είχα ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ. Έκανα τόσα κάστινγκ γιατί δεν με ήθελαν από το κανάλι. Ήμουν μια κοπέλα χωρίς εμπειρία, πάρα πολύ μικρή, καθόλου γνωστή και ο ρόλος ήταν πρωταγωνιστικός, πολύ δύσκολος και δυνατός. Έπρεπε λοιπόν να τους πείσει (ο σκηνοθέτης) με πολλούς τρόπους ότι μπορώ."

Τελικά, η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 και λόγω της μεγάλης επιτυχίας, ολοκληρώθηκε σε τρεις σεζόν, στις 6 Ιανουαρίου 2012. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2011, ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί και ως Χρύσα Μαλτέζου στην σειρά του ίδιου καναλιού, «Κλεμμένα όνειρα», η οποία ολοκληρώθηκε σε τέσσερις σεζόν, στις 3 Απριλίου 2015. Ενδιάμεσα το 2014 πρωταγωνίστησε στη κυπριακή σειρά «Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς».

Από το 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, πρωταγωνιστούσε στη σειρά, «Έλα στη θέση μου» με τον ρόλο της Φαίης Σταθάτου, αλλά αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης. Όμως επέστρεψε στη τρίτη σεζόν.

Η ίδια έχει παίξει σε αρκετές παραστάσεις και συγκεκριμένα από το 2008 μέχρι σήμερα αλλά και στο κινηματογράφο έχει παίξει συνολικά σε τέσσερις ταινίες. Η πρώτη ήταν το «Στοίχημα Αγγέλων» (2008) ενώ ακολούθησαν οι «Μια Νύχτα Στην Αθήνα» (2013), «Amore mio» (2015) και «Μαγικός καθρέφτης» (2016).

Από ότι φαίνεται η Αθηνά Οικονομάκου μόλις σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει αρκετά γνωστή στο κοινό μέσα από τις εμφανίσεις τις στη τηλεόραση, το κινηματογράφο, το θέατρο, σε διαφημίσεις προϊόντων και φωτογραφήσεις. Όμως ιδιαίτερα γνωστή έχει γίνει μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram με τις φωτογραφίες που ανεβάζει και "σαγηνεύει".

Δείτε τις φωτογραφίες: