Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ύδρας επισήμανε ότι εξελίσσεται κανονικά το έργο του ΔΛΤΥ επισκευής του κεντρικού προβλήτα της Ύδρας με συνολικό προϋπολογισμό 267.000 Ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και η επόμενη φάση του απολύτως απαραίτητου έργου επισκευής του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού της Ύδρας μας. Χωρίς υπερβολή αν δεν είχε υλοποιηθεί η πρώτη φάση του έργου οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας μπορούσαν να είχαν οδηγήσει το συγκεκριμένο τμήμα του προβλήτα σε κατάρρευση. 

Οι συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης θα ήταν πολύ δυσάρεστες για όλη την Ύδρα. Η αποκατάσταση μιας τέτοιας ζημιάς θα απαιτούσε μήνες και τεράστια ποσά. Με την υλοποίηση αυτής της φάσης, η οποία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δέκα μέρες, εξασφαλίζεται πλήρως η στατική επάρκεια. 

Η τελευταία φάση του έργου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες του Νησιού μας για την συνεργασία και την κατανόηση τους. Δουλεύουμε όλοι Για την Ύδρα και μόνο για την Ύδρα!"