Εύρεια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κορυδαλλού με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης, που πρέπει να ληφθούν εγκαίρως για την προστασία των κατοίκων από τα κουνούπια κατά τους θερινούς μήνες. Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η υλοποίηση από τον Δήμο γενικευμένης νυμφοκτονίας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Ειδικό βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση των κουνουπιών σε ευαίσθητους χώρους (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λ.π). Επίσης, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια. Ήδη, σχετικό ενημερωτικό banner έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr

Υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου ορίστηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Αγιώτατος. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου Μαρία Διακάτου, Οικονομικών Ανδρέας Καπιτσίνος, Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Δημήτρης Χριστοφορίδης.