Με την ευκαιρία της ιστορικής επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στις 8 Μάρτη του 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης σηκώσανε το ανάστημά τους και κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Ο φετινός εορτασμός της εμβληματικής 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, επισκιάζεται από τις συνεχείς επιθέσεις, δολοφονίες και βιασμούς γυναικών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και πολλά περισσότερα βίαια περιστατικά που καλύπτονται από τη σιωπή.

Την ίδια στιγμή, παρά τις προόδους σε θεσμικό επίπεδο, η ισότητα στην πράξη παραμένει στόχος προς κατάκτηση, καθώς οι ανισότητες λόγω φύλου σε όλους τους τομείς της κοινωνικής οργάνωσης είναι εμφανείς.

Η φετινή 8η Μάρτη πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για να μπει τέλος στις κραυγές και τις σιωπές των βιασμένων και κακοποιημένων σωμάτων, να αποτελέσει εφαλτήριο πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, γυναίκες και άνδρες, σφίγγουμε τις γροθιές μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα».