Ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας, το Κέντρο Υγείας στην περιοχή της Αμφιάλης, παίρνει, μέρα με την ημέρα, «σάρκα και οστά», καθώς με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες ανέγερσής του. Σήμερα, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, παρευρέθηκαν στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τα θεμέλια του κτηρίου.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι η υλοποιήση αυτού του έργου και για την βοήθεια που τους δόθηκε για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όραμα:

Το σημαντικό αυτό έργο για την πόλη μας δε θα υλοποιούνταν χωρίς τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Αττικής, της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας και φυσικά του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Κέντρου Υγείας, που θα μπορεί να συντηρηθεί και ταυτόχρονα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, όχι μόνο στους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αττική 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10: «Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας», (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με προϋπολογισμό πράξης: 5.000.000,00€. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανεγερθεί ένα νέο ισόγειο κτήριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.220,99 μ², ενώ προβλέπεται η προμήθεια - εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προκειμένου το έργο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Για τη Δημοτική Αρχή, η ενίσχυση και αναβάθμιση του δημοσίου τομέα της Υγείας, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτόν, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις υπάρχουσες δομές Υγείας και αφετέρου, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, να δημιουργούμε νέες σύγχρονες δομές.

Δείτε τις φωτογραφίες: