Την 24η νίκη του σε 26 αγώνες σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε από την Τρίπολη με 2-1 επί του Αστέρα. Έτσι, επανέφερε τη διαφορά στο +20 από την Α.Ε.Κ., έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ηρακλή. Οι ερυθρόλευκοι δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους και έφτασαν στο διπλό (το 11ο φέτος!) με δύο γκολ του Ερνάνι.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σκόραρε πρώτα στα 37’’ και ακολούθως στο 49’, με δύο υπέροχα πλασέ από ασσίστ Φορτούνη και Κασάμι, αντίστοιχα. Ο Αστέρας παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Δημούτσος σκόραρε στο 90’ το μοναδικό τέρμα των Αρκάδων, που είχαν και δοκάρι με τον Μάσα στο 43’. Χτύπησε ο Καπίνο στο 62’.

 

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κρατάει μόνο το γκολ από τα... αποδυτήρια

Το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε ιδανικά. Πιο ιδανικό ΔΕΝ γινόταν! Ο Φορτούνης έκανε φανταστική ενέργεια και κάθετη μπαλιά, ο Ερνάνι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ στα 37 δευτερόλεπτα, έκανε το 1-0 για τον πρωταθλητή Ελλάδας στη μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου! Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν καλή για τον Ολυμπιακό. Ναι μεν δεν δέχτηκε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε μετά από πρώτο τέταρτο και έχασε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες.

Σημαντικότερη όλων ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Μάσα στο 43’, ενώ νωρίτερα οι Αρκάδες είχαν απειλήσει με τον Μπερτόλιο στο 18’ και στο 30’, με τον Ζησόπουλο και τον Λούι στο 23’ και με τον Φερνάντες στο 29’. Ωστόσο, ο Καπίνο έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είχε πολύ καλές τοποθετήσεις.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παρόμοια εκκίνηση, ήταν πιο άνετος

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε παρόμοια εκκίνηση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την απόδοσή του. Ο Ντα Κόστα απείλησε με κεφαλιά στο 47’, με τον Ερνάνι να σκοράρει για το 2-0 υπέρ του Θρύλου στο 49’. Ο Κασάμι έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Ζησόπουλος έκανε πολύ κακή εκτίμηση και ο Πορτογάλος εξτρέμ πλάσαρε υπέροχα για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 62’, πάντως, τραυματίστηκε ο Στέφανος Καπίνο, μετά από μία σύγκρουση που είχε με τον Μπερτόλιο και έπαιξε για περίπου δέκα λεπτά με δεμένο πόδι (λίγο πάνω από το γόνατο). Ο Έλληνας πορτιέρο δεν κατάφερε να βγάλει το ματς και αντικαταστάθηκε στο 73’ από τον Ρομπέρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλες καλές στιγμές να σκοράρουν, όπως στο 69’ με το σουτ του Μιλιβόγεβιτς μέσα από την περιοχή, στο 80’ με το σουτ του Ντουρμάζ και στο 83’ με την κεφαλιά του Κασάμι (αντέδρασε σωστά και στις τρεις περιπτώσεις ο Θεοδωρόπουλος).

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν ήταν απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού, παρά μόνο στο φινάλε, όταν χαλάρωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Χαρακτηριστικά, απείλησαν στο 90’ με τον Μπερτόλιο, μείωσαν σε 1-2 με τον Δημούτσο στο ίδιο λεπτό και είχαν μία καλή στιγμή με τον Στανισάβλιεβιτς στο 93’, όταν πέρασε τον Μαζουακού αλλά είδε τον Ρομπέρτο να απομακρύνει με τα πόδια.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46’ λ. τρ. Τσάβες), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο, Φερνάντες (62’ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (84’ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Καπίνο (73’ λ. τρ. Ρομπέρτο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Πάρντο (63’ Ντουρμάζ), Ερνάνι, Φορτούνης (63’ Ντομίνγκες), Ιντέγιε.