Ο τέως Δήμαρχος Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Δημήτρης Στρατηγός, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Πόρου από το 2006-2014, επιστρέφει στα κοινά του Πόρου, διεκδικώντας εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στο νησί του Αργοσαρωνικού. 

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δημήτρη Στρατηγού:

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας κ. Δημητρίου-Ανδρέα Στρατηγού για το Δήμο Πόρου

Πόρος, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ποριώτες και Ποριώτισσες,

Λιγότερες από 100 ημέρες μας χωρίζουν από τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019.

Τον Μάιο, καλούμαστε να αποφασίσουμε εκ νέου με την ψήφο μας, για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, του τόπου μας. Το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Μέσα από την άσκηση του κορυφαίου αυτού δημοκρατικού μας δικαιώματος, μας δίνεται η δυνατότητα της αξιολόγησης των δημοτικών αρχών, της επιβράβευσης ή της απόρριψης τους.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, μαζί με μια μεγάλη πολυσυλλεκτική ομάδα ενεργών πολιτών του Πόρου και μετά από τη δική σας παρότρυνση, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας, τη στήριξη, την ψήφο σας, προκειμένου να διαχειριστούμε ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, την τύχη και το μέλλον του νησιού μας.

Όραμα και Σκοπός μας, ένας Πόρος ικανός να διεκδικήσει και να κατακτήσει όσα πραγματικά του αξίζουν.

Γνωρίζουμε την απογοήτευση ή και το θυμό που πολλοί από εσάς νιώθετε. Γιατί διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες σας, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής, άσκησης διοίκησης ή παραγωγής έργων μεγάλων ή μικρών, αλλά πολύ περισσότερο από μια συμπεριφορά που δίχασε, πόλωσε, στενοχώρησε, προκάλεσε και τελικά πλήγωσε την Ποριώτικη κοινωνία.

Αντιπαραθέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στην πολιτική. Ποτέ όμως το νησί μας, δεν βρέθηκε σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση να νιώθει χωρισμένο σε στρατόπεδα, να είναι μοιρασμένο στους «δικούς» μας και στους «άλλους».

Η ηρεμία και η ενότητα στο νησί πρέπει να επιστρέψουν άμεσα. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον τόπο μας!

Φίλες και φίλοι

Η παρουσία μας στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί προϊόν πολύμηνης σκέψης και μελέτης. Είναι η συνειδητή απόφαση πολλών ανθρώπων, από όλους τους χώρους, άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και μη στα κοινά, που ένιωσαν την ανάγκη να καταθέσουν τη δική τους πρόταση, τη δική τους μαρτυρία, τη δική τους δύναμη και διάθεση προσφοράς, προκειμένου ο Πόρος μας να βρει τον έναν και μοναδικό δρόμο που του αξίζει.

Το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, της αξιοπρέπειας και της προσφοράς.

Γνωρίζουμε ότι για ορισμένους, αυτή μας η προσπάθεια θα αποτελέσει στοιχείο πρόκλησης, αγκάθι και ανάχωμα στα σχέδιά τους. Ήδη και πριν ακόμη από την επίσημη αυτή δήλωσή μας, έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν.

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία και το άγχος τους. Όπως και την ανάγκη τους να τρέξουν για να προλάβουν να «ενημερώσουν» για το έργο τους, που τελικά ίσως δεν ήρθε ποτέ… Απέχουμε και θα απέχουμε συνειδητά από οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω όξυνσης της ήδη επιβαρυμένης -από διάφορα προβλήματα- τοπικής μας κοινωνίας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από θεαματικές κοκορομαχίες.

Στις όποιες προκλήσεις, θα απαντήσουμε με τις προτάσεις μας.

Στις κατηγορίες και τις προσωπικές επιθέσεις, θα θυμίζουμε την ανάγκη ομόνοιας, συνεργασίας και συνοχής στην τοπική μας κοινωνία.

Αυτή που θα είναι απαραίτητη από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, για να πάμε μπροστά. Όλοι μαζί.

Από σήμερα, δηλώνουμε αγωνιστικό παρών, σε μια προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ελπίζουμε να υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών, οραμάτων, υγιής πολιτικός διάλογος και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ανάλογη της ιστορίας του τόπου μας. Ελπίζουμε μέσα από αυτή την περίοδο, ο μόνος κερδισμένος να βγει ο Πόρος μας.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα συνδιαμορφώσουμε μέσα από τον καθημερινό δημόσιο ανοικτό διάλογο μαζί σας, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο Πόρος.

Ένα νέο όραμα.

Μια νέα προοπτική.

Μαζί θα τα σχεδιάσουμε, μαζί θα τα υλοποιήσουμε, μαζί θα τα απολαύσουμε.

Όλοι οι Ποριώτες μαζί.

Όλος ο Πόρος μαζί.

Ένας Πόρος που μπορεί να μας δείξει το δρόμο της ανάπτυξης.

Είναι ο τόπος μας!

Είναι οι άνθρωποί του!

Είναι ο Πόρος, που μας ενώνει!

Σας ευχαριστούμε που είστε η έμπνευσή μας για ένα καλύτερο αύριο.

Δημήτρης-Ανδρέας Στρατηγός

Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου

Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

E-mail συνδυασμού: [email protected]