Την αντίθεσή του στην αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, λέγοντας ότι εκείνος δεν θα τους αποκαλέσει ποτέ ως Βόρεια Μακεδονία.

«Είμαστε βαθιά πληγωμένοι και πικραμένοι διότι το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα το χρησιμοποιούν με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης – αυτής της πλασματικής πλειοψηφίας των 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων – Σλάβοι», ανέφερε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε ότι «μέσα από την αναγνώριση "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας δημιουργείται ένα ψευδεπίγραφο έθνος» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς όπως είναι το πραγματικό τους όνομα».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικό Γιώργο Κατρούγκαλο, τον χαρακτήρισε διεθνιστή λέγοντας μάλιστα πως «δεν πονάει για το αίμα των μαρτύρων που χύθηκε για να υπάρξει η Μακεδονία».

«Φοβάμαι, διότι αυτό το κρατίδιο θα αποτελέσει "όχημα" για τον επεκτατισμό διαφόρων δυνάμεων προς το Αιγαίο» κατέληξε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.