Την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών οργάνωσε η τοπική Εκκλησία της Αίγινας με σκοπό να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς του νησιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου και 19.00  στο Νεανικό Κέντρο της Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης της Αίγινας.

Κατάμεστη η αίθουσα από εκπαιδευτικούς, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι πλέον εν ενεργεία, αλλά και από συνεργάτες της Εκκλησίας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Ιωαννίδης ανέπτυξε το θέμα: “Οι Τρεις Ιεράρχες και η αγωγή των νέων”. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας, τους ευχαρίστησε επίσης για το έργο και τον καθημερινό αγώνα τους και κατέθεσε τις σκέψεις του για την εκπαίδευση. Να  υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Εφραίμ είναι άριστος γνώστης των εκπαιδευτικών θεμάτων. Έχει υπάρξει καθηγητής στην Τεχνική Σχολή της Αίγινας  και μέλος επί πολλά έτη της Επιτροπής Παιδείας  του Δήμου Αίγινας, ενώ τα τελευταία  χρόνια μετέχει στην ειδική Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας για τις αλλαγές στο μάθημα  των Θρησκευτικών.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίγινας, των τριών Γυμνασίων και των δύο Λυκείων του νησιού. Τη βράβευση έκανε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου προσέφερε  χρηματικό ποσό για κάθε έναν από τους βραβευόμενους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην οποία οι συνδαιτημόνες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ευχές σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Πηγή: saronicmagazine.com