Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Γηροκομείου Πειραιώς Ευλόγησε σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε πως ότι χαιρόμαστε στην επίγεια παρουσία μας, είναι «όλα όσα μας έχει χαρίσει η αγάπη του Θεού για να γίνονται εφαλτήρια και δυναμικές για μία αναγωγή από την ρέουσα πραγματικότητα, στην άκτιστη αλήθεια που ερμηνεύει τη ζωή, που ερμηνεύει την ύπαρξη».

«Ο άνθρωπος είναι η μοναδική αξία της ζωής και αυτό είναι το σύνθημα του ιερού αυτού χώρου, που ακριβώς υψώνει τον άνθρωπο»

Ευχήθηκε ο νέος χρόνος να μας πλημμυρίσει όλους με τις τρεις μεγάλες δυνατότητες και αρετές: με την διόραση, δηλαδή την σωστή αντιμετώπιση της καθημερινότητος και της ιστορικής μας πραγματικότητος, με την προόραση, την δυνατότητα να διεισδύουμε στο μέλλον που εμείς το καθορίζουμε με τον τρόπο της δικής μας εργώδους συμπεριφοράς και με την διάκριση που είναι η πιο σημαντική αρετή για κάθε άνθρωπο».

Επίσης, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δωρητές και τους ευεργέτες του ιδρύματος για την μεγάλη τους προσφορά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι Πρόεδρος της εφορείας του ιδρύματος, ευχαρίστησε τόσο τα μέλη του Συμβουλίου για την αφιλοκερδή και άριστη συνεργασία όσο και το προσωπικό για την παροχή φροντίδας, αγάπης και στοργής  προς τους τροφίμους.

Στη συνέχεια, από την πλευρά τους τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης, συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του, για τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του Γηροκομείου. Και οι δύο επεσήμαναν το τεράστιο κοινωνικό έργο και στις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει το ίδρυμα στους γέροντες και τις γερόντισσες, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και να ενισχύουν με κάθε τρόπο τη σημαντική προσπάθεια που επιτελείται σε αυτό.

Σημαντική και εφέτος ήταν η παρουσία του επίτιμου μέλους της εφορείας του Ιδρύματος και μεγάλης δωρήτριας κ.Ελλισάβετ Φωτεινέλη - Κριτικού.

Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιος Ράπτης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπάς, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Ιωάννης Τραγάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πολιτευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Νικόλαος Πλατανησιώτης, εκπρόσωποι Πολιτικών, Πολιτειακών Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, παρούσα ήταν και εφέτος η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πειραιά.