Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για τους Ιερείς Νεότητος, τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος και του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας Ευλόγησε χθες Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα των στιγμών της εποχής μας που χαρακτηρίζεται από «έλλειψη ηρωικού πνεύματος», τόνισε  πως λείπουν τα φωτεινά ορόσημα από τη ζωή μας, ενώ κάνοντας λόγο για την «Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ότι αυτή «καταστρατηγεί και καταδολιεύει τρεις χιλιάδες από την ιστορία της Ελλάδος και γίνεται όχημα για την θεμελίωση ανιστόρητων και ανύπαρκτων κατασκευασμένων απαιτήσεων εις βάρος της Πατρίδος, του πολιτισμού και της ιστορίας μας».

«Η Αγία μας Εκκλησία είναι το τελευταίο μετερίζι αντίστασης και αγώνα απέναντι σε όλη αυτή την έκπτωση και σε όλη αυτή την τραγωδία των καιρών μας», είπε ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας: «Για να αποκτήσουμε ηρωικό πνεύμα, πρέπει πρωταρχικά να έχουμε κοινωνία με τον πρώτο ήρωα, με τον πρώτο μάρτυρα με τον Αρχιποίμενα Κύριό μας Ιησού Χριστό. Να αντλούμε από το δικό Του παράδειγμα, από την δική Του θυσία,  από την δική Του αλήθεια, από τον δικό Του λόγο τα ζώπυρα της προσωπικής μας πορείας και καταξίωσης». «Και ακριβώς για αυτό τον λόγο η διακονία αυτή είναι πολυτίμητης και μεγαλειώδης, αλλά έχει ως προϋπόθεση την γνήσια προσωπική σας κοινωνία με τον Χριστό και ιδιαιτέρως ο λόγος σας να εμπνέεται και αποδεικνύεται από το παράδειγμά σας».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, Ιερείς και στελέχη, «ηρωικό πνεύμα, ηρωικό μήνυμα ζωής σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας».

Μουσική συντροφιά μας κράτησε η χορωδία από την Ρουμάνικη κοινότητα του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας Λόφου Βώκου, αλλά και η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς, υπό την διεύθυνση της κ.Όλγας Καμηλάρη.