Το φλερτ υπάρχει εδώ και καιρό και οι συζητήσεις έχουν ήδη γίνει, μεταξύ της ηγετικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και του Στάθη Παναγούλη, προκειμένου ο ανεξάρτητος βουλευτής να βρει την πολιτική στέγη που τόσο ψάχνει και να ενταχθεί με τη σειρά του, στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

 Ο λόγος που αυτό δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι πως το «αντιμνημονιακό» παρελθόν του κ. Παναγούλη και τα όσα ο ίδιος έχει υποστηρίξει, κυρίως τα πρώτα χρόνια της κρίσης, αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους συνυποψήφιους του, οι οποίες την παρούσα χρονική στιγμή δεν χρειάζονται.

Ωστόσο, ο χρόνος κυλάει υπέρ του και όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές είναι σίγουρο πως, ο αδελφός της εμβληματικής μορφής του αντιδικτατορικού αγώνα, θα μπει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα θα είναι υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά. Μία περιφέρεια που έχουν στοχεύσει από τη Χαριλάου Τρικούπη και πιστεύουν πως  εφόσον ξανά η έδρα θα σηματοδοτήσει την ανασύσταση και ανάταξη του χώρου.