Συνάντηση, ενόψει της κατάθεσης του νέου Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, είχε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη. Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από μέλη της Δημοτικής Αρχής, η υφυπουργός επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της περιοχής μας, όπου συνομίλησε με τις εργαζόμενες για τα ζητήματα του Κέντρου.

Στη συνάντηση στο δημαρχείο, υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους της υφυπουργού για τις ρυθμίσεις που αφορούν την σύσταση Επιτροπών Ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, για την χρηματοδότηση των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών και των Ξενώνων Φιλοξενίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με την συνδρομή σε τεχνογνωσία και εμπειρία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων ισότητας, τις Συμφωνίες με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την προώθηση της ισότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την υποχρεωτική ποσόστωση 40% γυναικών στα ψηφοδέλτια των Δήμων και της κάθε Περιφέρειας. Ο δήμαρχος της πόλης τόνισε, από την πλευρά του, την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, εξήρε το έργο και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της πόλης και σχετικά με την ποσόστωση υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η συμμετοχή των γυναικών φτάνει στο 60%.

Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας όπου ενημερώθηκε από το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό για το έργο της δομής στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, προσφέροντας ως σήμερα συμβουλευτική σε συνολικά 968 γυναίκες κυρίως για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, επαγγελματικής αποκατάστασης και επιμόρφωσης.