Συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος σε συνανθρώπους μας οι οποίοι παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δυσκολίες, βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του πολύπλευρου και πολυσχιδούς κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προσέφερε, σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018,  περισσότερα από  7.500 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Χριστουγεννιάτικο  τραπέζι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

«Ο κάθε άνθρωπος είναι ο αληθινός Ναός του Θεού μέσα στον οποίο γεννιέται ο πανάγιος Θεός, ο Κύριος Ιησούς Χριστός κι έτσι ο κάθε άνθρωπος γίνεται ένας μικρός Χριστός κι ένας πολίτης της Βασιλείας του Θεού», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι «το μήνυμα των Χριστουγέννων, είναι ένα μήνυμα αγάπης, αλήθειας και ζωής. Γι αυτό πανηγυρίζουμε αυτή τη μέρα. Σαν τα προσωπικά μας γενέθλια».

Ανέφερε πως «η σημερινή μας σύναξη είναι μια τιμητική εκδήλωση αγάπης στους πατέρες και αδελφούς εν Κυρίω, που διακονούν μετά πολλής επιγνώσεως και επιμελείας το φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας μας». Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η Εκκλησία έχει ως μοναδικό έργο να προσλαμβάνει τον κόσμο και να τον κάνει Βασιλεία του Θεού. Αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας. Να δίδει τον Χριστό στις καρδιές και τα σώματά μας. Αλλά όταν αγαπάς αληθινά τον Θεό, αγαπάς και τον άνθρωπο. Αυτό εξαγγέλλεται σήμερα. Και αυτό είναι το έργο το οποίο με πολλή αγάπη και τιμή προσφέρουμε σε όλους εσάς».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς, τους εθελοντές και εθελόντριες που διακονούν το έργο της Μητροπόλεως και εξέφρασε τις ευχές του σε όλους καθώς αποτελούν τα πιο πολύτιμα και αγαπημένα πρόσωπα.

Μέρος της φιλανθρωπικής αυτής δράσης μεταδόθηκε απευθείας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και OPEN.