Με επίσημη ανακοίνωση του ο Υποναύαρχος (ε.α) Πολεμικού Ναυτικού κ. Σπύρος Χ. Πολλάλης, ανακοινώνει σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2018, την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δημάρχου, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. 

Η ανακοίνωση του κ. Πολλάλη έχει ως εξής:

 

“Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η    Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Τ Η Τ Α Σ για τον Δήμο ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ
 

Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Με σεβασμό και απόλυτη προσήλωση στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την δύναμη της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και γνώση της σκληρής δουλειάς και της αδιάκοπης προσπάθειας που απαιτείται.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Αντίθετα, είναι χώρος διαρκούς έντιμου αγώνα με κριτήριο την προσφορά στο συνάνθρωπο και τον τόπο μας που όλοι αγαπάμε.

Είμαι αποφασισμένος, μαζί με όλους εσάς, να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο και να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δήμο, έξω και πάνω από κομματικές ταυτότητες και στείρες προκαταλήψεις.

Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας να μετατραπούν από παρατηρητές και κριτές σε ενεργούς πολίτες. Ενωμένοι να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας κρατούν στάσιμους και αδρανείς.

Δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι το αντίθετο.

Κατά συνέπεια, πρωταρχικός μας στόχος είναι όχι απλώς η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Παροχής Υπηρεσιών γενικότερα, αλλά κυρίως η εξασφάλιση πραγματικής ποιότητας στην ζωή μας, κάτι που αναμφίβολα μέχρι τώρα δεν το έχουμε απολαύσει.

Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε Τοπικής μας Κοινωνίας ξεχωριστά, στην ποικιλομορφία του φυσικού μας περιβάλλοντος και στο πλούσιο ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, μπορούμε να πετύχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Μέσα από συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία αναλυτικά θα περιγράψουμε στο πρόγραμμά μας, έχουμε τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα νέο αύριο.

Αυτό είναι το όραμά μας και σε καμιά περίπτωση δεν το θέτουμε υπό διαπραγμάτευση.

Με απόλυτη διαφάνεια, διαρκή έλεγχο των πεπραγμένων μας, καινοτόμες ιδέες και μακριά από ιδιωτικά ή ιδιοτελή συμφέροντα, καλώ όλες και όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε μια μεστή φράση που διατυπώθηκε πριν από πολλούς αιώνες και την οποία -κατά την γνώμη μου- πρέπει όλοι να σκεφθούμε υπεύθυνα και σοβαρά.

«Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον».

Με αυτές τις σκέψεις ως γνώμονα, αποφάσισα να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου, θέση ευθύνης και προσφοράς στο σύνολο των πολιτών του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς
Σπύρος Χρήστου Πολλάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος”