Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας.

Ο Ηλίας Βρεττός, η Ερωφίλη, Αφεντούλα Ραζέλη, η Χριστίνα Σάλτη, το παραδοσιακό συγκρότημα «Σμύρνα» και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των εκατοντάδων παρευρισκομένων οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθειας, με μοναδικό κίνητρο την ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας που προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε καταρχήν τον Πανάγαθο Θεό μας, για τις μεγάλες δωρεές και Ευλογίες που μας χαρίζει σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

«Σκοπός είναι να ξαναβρούμε τον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας παράλληλα τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή τους παρουσία, «το τάλαντο των οποίων αποδεικνύει την ένθεη καταγωγή μας. Μόνο ψυχές αθάνατες μπορούν να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο», επεσήμανε.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι από νωρίς κατέκλυσαν τους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την αγάπη, φροντίδα, συμπαράσταση και πολύτιμη στήριξή τους.

«Ο Κύριός μας ήρθε στον κόσμο για να τον αλλάξει με την θυσία Του, την αγάπη και την στοργή Του», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «ο Θεός μας καλεί να εμφορούμεθα όχι από την αγάπη της δυνάμεως, αλλά από την δύναμη της αγάπης».

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν επίδοση τιμητικών διακρίσεων σε τέσσερις ανθρώπους με μεγάλη κοινωνική δράση και προσφορά: Στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ.Αθανάσιο Ράπτη, στον μεγάλο ευεργέτη της Ι.Μ.Πειραιώς κ.Αθανάσιο Μαρτίνο, στον Γενικό Διευθυντή του θεραπευτηρίου Metropolitan και στον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ομίλου Λούης κ.Κωστάκη Λοϊζου. Ο καθένας από την πλευρά του, στέκονται αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στο μεγάλο αυτό έργο προσφοράς και αγάπης και ενισχύουν με κάθε μέσω το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.