Ο Καρυοθραύστης συναντά τα ξωτικά, οι νεράιδες σκορπίζουν τη μαγική τους χρυσόσκονη, παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από σελίδες. Μπισκοτόσπιτα περιμένουν χέρια παιδιών για να υπάρξουν και το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη το γράμμα τους. Μουσικές  μελωδίες φέρνουν τον αέρα των Χριστουγέννων και μπαζάρ με πρωτότυπα διακοσμητικά θα λειτουργήσει για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη έχει διοργανώσει έναν κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στο παιδί. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245), στην κεντρική πλατεία Αγ.Ι. Ρέντη και στις δημοτικές βιβλιοθήκες.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να προσφέρουμε στους πρωταγωνιστές της ζωής μας, στα παιδιά μας, ονειρικές στιγμές κεφιού και γέλιου. Και αυτή τη χρονιά έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων που θα ζωντανέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων και στις δυο δημοτικές ενότητες Νίκαιας και Αγ.Ι. Ρέντη. Είναι στοίχημα προσωπικό το χαμόγελο να πολλαπλασιάζεται στα χείλη των παιδιών και το κερδίζουμε κάθε φορά με ένα βήμα παραπάνω. Γνωρίζοντας τις οικονομικές αντιξοότητες των νοικοκυριών, όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν γιατί η χαρά όπου δεν υπάρχει πρέπει να την εφεύρουμε».

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, ανθοδετικής, Origami, ζαχαροπλαστικής, μπαλονοκατασκευών και παράλληλα θα μπορούν να παίξουν με φουσκωτα παιχνίδια και να επισκεφθούν το σπίτι του Αϊ Βασίλη. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι.Μ. ΝΙΚΑΙΑΣ (Π.Ράλλη 247)

Ώρα: 17.00

«ΑΓΓΕΛΩΝ ΈΡΓΑ»: Χριστουγεννιάτικο μουσικοθεατρικό δρώμενο από τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ (Μπιχάκη 15, Πνευμ. Κέντρο 1ος ορ)

 Ώρα: 11:00 π.μ. -12:30

«ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ» : Εργαστήρι ανθοδετικής για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με «φυσικά» υλικά.

Υπεύθυνος: Πάρης Καλομενίδης, γεωπόνος

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή : https://goo.gl/forms/zhYA9QnbmBzvbttQ2

               τηλ. 2104838374

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

 ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ» (Θηβών 245)

Ώρα: 17.00

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ»: Εργαστήρια χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής,

face painting, παραστάσεις ταχυδακτυλουργού, ξωτικών και νεράιδων, Το σπίτι του Άϊ Βασίλη, φουσκωτά παιχνίδια και πολλά δώρα. Συμμετέχει το Εργαστήρι Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Ώρα : 20.00

Συναυλία από τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Ωδείου «Junior Guitar Orchestra» & «Ορχήστρα ποικίλης μουσικής»

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Ώρα: 11.00 π.μ.-14.00

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ»:  Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διοργανώνει ομαδικά παιχνίδια, τοξοβολία, αναρρίχηση με χορό και φουσκωτά παιχνίδια.

 

17&18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ» (Θηβών 245)

Ώρα: 17.30-20.30

1ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου: Τα παιδιά και οι γονείς των Σταθμών θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το γιορτινό κλίμα των ημερών δίνοντας «ζωη στα παιχνίδια», «πλένοντας τα ρούχα του Άϊ Βασίλη», βάζοντας τα «ταψιά της κουζίνας σε δράση», φτιάχνοντας σοκολατένια και ζαχαρένια γλυκίσματα , διακοσμητικά και στολίδια, συμμετέχοντας σε παιδαγωγικά διαδραστικά παιχνίδια. Ακόμη θα λειτουργεί μπαζάρ με διακοσμητικά που κατασκεύασαν οι παιδαγωγοί των Σταθμών. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Εθελοντικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Π.Τσαλδάρη 10, αίθουσα εκδηλώσεων)

Ώρα: 20.00

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αρκαδίου 23)

Ώρα:18:00-19:30

«Το κυπαρίσσι που έγερνε» : Η παιδική συγγραφέας Στέλλα Αρβανίτη παρουσιάζει το παραμύθι της. Ελάτε να τραγουδήσουμε και να ανακαλύψουμε, μαζί της, τα θαύματα που μπορούν να συμβούν τα Χριστούγεννα!

Για παιδιά 6-10ετών

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή: nikaiarentislib.blogspot.gr

                                                                     τηλ. 2104936680

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα: 11:00 π.μ.

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»: Αφήγηση της διαχρονικής και απόλυτα Χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Καρόλου Ντίκενς από τον ηθοποιό Φλάβιο Νεάγκου. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, θα μεταμορφώσουν τον φιλάργυρο και μονόχνοτο Σκρούτζ; Βιολί: Ανέστης Κέντζογλου.

Από 8-108 ετών!

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή : nikaiarentislib.blogspot.gr

                                                                        Τηλ. 210 4936680

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

 

20 &21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα: 10.00 π.μ.-14.00

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ»: Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

 

 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΈΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ