Σιγοψιθυρίζονταν για αρκετό καιρό στις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας πως ο Γιώργος Παιδακάκης θα ενεργοποιηθεί και θα ασχοληθεί με τα κοινά. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον επισκέφτηκαν, όμως αυτός που κατάφερε να τον πείσει και να προχωρήσουν μαζί, χέρι – χέρι, μέχρι τις εκλογές, ήταν ο επί σειρά ετών δήμαρχος της πόλης και πρώην βουλευτής Λάμπρος Μίχος, ο οποίος κάνει δυναμική επανεμφάνιση.

Ο Γιώργος Παιδακάκης έλκει την καταγωγή από μία ιστορική οικογένεια της Μάνης με «πλούσιο» παρελθόν στους κοινωνικούς αγώνες. Ο πατέρας του Βασίλης και ο θείος του Γιάννης υπήρξαν στυλοβάτες της δημοκρατικής παράταξης τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης όταν και εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας και μετέπειτα κατείχαν επιτελικές θέσεις και θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό, ενώ και η μητέρα του Στυλιανή Περρή προέρχεται από οικογένεια με αγωνιστικό παρελθόν και έντονη δημοκρατική και αντιδικτατορική δράση.

Ο  ίδιος υπήρξε κατά το παρελθόν δημοφιλέστατο και ενεργό μέλος της νεολαίας της περιοχής. Συμμετείχε σε πολλές διαδικασίες τις οποίες και κέρδισε συντρίβοντας κυριολεκτικά τους δύσκολους αντιπάλους του, ενώ όσοι τον ξέρουν κάνουν λόγο για ένα σεμνό παιδί και ευπροσήγορο άνθρωπο που  «αποστρατεύτηκε» από την ενεργό δράση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένεια του και τη γυναίκα του Αναστασία Πακλατσίδου, την οποία γνώρισε από το τοπικό συμβούλιο νέων της περιοχής και μαζί απέκτησαν μία όμορφη κόρη.

 Ο καιρός όμως για τον Γιώργο Παιδακάκη περνούσε και το σαράκι της προσφοράς στην τοπική κοινωνία δεν έφευγε. Η κάθοδος του ήταν θέμα χρόνου.  Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της περιοχής λένε πως ο Λάμπρος Μίχος πέτυχε διάνα, καθώς ο κ. Παιδακάκης ομογενοποιεί και ενώνει πολλά «παροπλισμένα» στελέχη της περιοχής που  αναμένεται να δραστηριοποιηθούν ξανά το επόμενο διάστημα. Την υποψηφιότητα αυτή όπως μαθαίνουμε χαιρέτησαν ήδη πριν καν ανακοινωθεί ο Γιώργος Ξάνθης, ο Γιώργος Μαργαρώνης, η Ελίνα Κοστανιάν και η Μαρία Μπιδικούδη οι οποίοι αναμένεται να γίνουν οι διαπρύσιοι κήρυκες του αγώνα αυτού.