Με επιστολή στο Indymedia η Πόλα Ρούπα περιγράφει την απόπειρα απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη με το ελικόπτερο. Μάλιστα, δίνει αναλυτικές λεπτομέρειες τόσο για την "επιχείρηση", ενώ αναφέρεται με λεπτομέρειες και στη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λέγοντας μάλιστα ότι πρότεινε σε μια υπάλληλο 5.000 ευρώ, ωστόσο εκείνη δεν τα δέχθηκε.

Διαβάστε εδώ: Η Πόλα Ρούπα με ελικόπτερο προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

Όσον αφορά την επιχείρηση της απόδρασης σημειώνει ότι "είχαν ληφθεί όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας, ώστε να περιφρουρηθεί το εγχείρημα από την εξωτερική φρουρά των φυλακών και για τον ίδιο τον πιλότο κουβαλούσα ακόμα και αλεξίσφαιρο γιλέκο".

Στην επιστολή της αναφέρει, μεταξύ άλλων:

"Στην προκειμένη περίπτωση ο σκοπός ήταν να γίνει η απόδραση με τρόπο που θα διασφάλιζε το ελάχιστο δυνατό ρίσκο για το ελικόπτερο, τους συντρόφους και φυσικά, τον πιλότο. Με την ίδια αντίληψη κινήθηκα και κατά την προσγείωσή μας στο έδαφος, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση απέτυχε εξαιτίας του και παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ήταν οπλισμένος. Στην ουσία έβαλα την ζωή του πάνω από την δική μου και πάνω από την δική μου ασφάλεια. Και αυτή την επιλογή μου καλούμαι να επανεξετάσω", τονίζει.

Για όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο υποστηρίζει ότι: "Ένα τέταρτο περίπου μετά την απογείωσή μας από την Θερμησία της Αργολίδας, έβγαλα το όπλο μου και ζήτησα από τον πιλότο να αλλάξουμε πορεία. Αυτός, φυσικά, δεν κατάλαβε ποια είμαι, όμως κατάλαβε ότι θα επιχειρηθεί απόδραση από φυλακές. Πανικοβλήθηκε. Μου επιτέθηκε βγάζοντας όπλο, γεγονός που "παρέλειψε" να αναφέρει. Και επειδή είναι πιθανόν να επιχειρηθεί διάψευση του γεγονότος ότι ήταν οπλισμένος, υπενθυμίζω ότι υπάρχουν δημοσιοποιημένες αναφορές για την ανεύρεση δυο γεμιστήρων στο ελικόπτερο. Ο ένας ήταν δικός μου, ο δεύτερος όμως όχι. Ήταν από το δικό του όπλο, το οποίο του έφυγε από τα χέρια κατά την συμπλοκή μας στον αέρα. Και όσον αφορά εμένα, φυσικά και είχα δεύτερο γεμιστήρα. Θα πήγαινα σε τέτοια επιχείρηση μόνο με ένα γεμιστήρα; 
 
Έχασε τον έλεγχο του ελικοπτέρου και φώναζε πανικόβλητος "θα σκοτωθούμε". Είναι αληθής η περιγραφή ενός ελικοπτέρου ουσιαστικά ακυβέρνητου που παρουσιάστηκε. Όμως αυτές οι εικόνες δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μου ενεργειών, αλλά δικών του. Το ελικόπτερο έχανε ύψος και στροβιλιζόταν στον αέρα. Περάσαμε λίγα μέτρα πάνω από σύρματα της ΔΕΗ. Του φώναζα να το σηκώσει, να κάνει ό,τι του λέω και δεν θα πάθει κανένας τίποτα. 

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρεθήκαμε στο έδαφος. Όσοι μιλούν για ψύχραιμη αντίδραση του πιλότου κρίνοντας προφανώς εκ του αποτελέσματος, δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν".  

Τέλος, στην επιστολή της ακόμα, αποκαλύπτει πως εκείνη ήταν πίσω από την ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως άλλωστε πίστευε και η αστυνομία, βάσει των στοιχείων, ενώ τονίζει επανειλημμένως πως δεν εγκαταλείπει τον αγώνα.