Πολλά ακούστηκαν αναφορικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που τιμώρησε τον Ολυμπιακό με πρόστιμο για την ένταση στις κερκίδες, στο ματς του κυπέλλου με την Παναχαϊκή! Με ορισμένους να την συγχέουν με την αντίστοιχη της ΑΕΚ. Αλλά δεν έχει καμιά απολύτως σχέση. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε για έναν πιθανό τραυματισμό που δεν έγινε ποτέ, όχι για φθορές και ρίψεις! Με τον Κώστα Καραπαπά να παρεμβαίνει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και να εξηγεί τι έγινε, αλλά κυρίως τι προσπάθησαν ορισμένοι να κάνουν στην Πάτρα.

Με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός να αναφέρει αρχικά: «Σύμφωνα με κανονισμούς μόνο Φύλλο Αγώνα και έκθεση παρατηρητή λαμβάνεται υπόψη και μόνο αν αναφέρεται κάτι σε αυτές, μπορεί να συμπληρωθεί από την έκθεση της αστυνομίας. Εν προκειμένω, στην υπόθεση της ΑΕΚ η έκθεση της αστυνομίας ελήφθη υπόψη γιατί η έκθεση παρατηρητή στον αγώνα με την ΑΕΚ αναφέρει ότι 300 φίλαθλοι της ΑΕΚ έριχναν βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια, φωτοβολίδες και μάρμαρα σε αστυνομικούς, εξερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35!

Και η έκθεση του παρατηρητή στην Πάτρα δεν λέει τίποτα για ρίψεις αντικειμένων. Αντιθέτως λέει το πρωτοφανές, ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα διαιτητής επί σειρά ετών “με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου, ότι έγιναν αυτά στους χώρους ευθύνης μου (δηλ. στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες κλπ.) και συγκεκριμένα ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ενός φιλάθλου, στον οποίο μου είπε ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και πως αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Επειδή παρασύρθηκα από τα παραπάνω, συμπεριέλαβα την δήλωση του γιατρού στην έκθεση μου, χωρίς να γνωρίζω αν πράγματι συνέβη το εν λόγω περιστατικό»